4
Mayıs
2024
Cumartesi
MERKEZ - SAMSUN

Levent Kırca


Levent KIRCA   (1948- )

Sinema, tiyatro oyuncusu, yönetmen. Samsunda doğan Levent Kırca, Ankara Devlet Konservatuarı Tiyatro Bölümünden mezun olmuştur. 1964 yılında Ankara Devlet Tiyatrosunda sahneye çıkmış, Ankara Birlik Sahnesi ve Halk Oyuncularında çalışmıştır. Televizyonda 1970te ilk defa Nasreddin Hoca Oyun Treni,Siz Olsaydınız Ne Yapardınız?, Bu Oyun Nasıl Oynanmalı?, Sağlık Olsun!, Ne Olur Ne Olmaz? gibi dizilerin yapımcılığını üstlenmiştir.

1978de Ne Olacak Şimdi? adlı filmle Yeşilçamla tanıştı. Ardından Altınşehir ve Mavi Muammer adlı filmlerde oynadı. Kendi adına Hodri Meydan Topluluğunu kurdu. Burada eşi Oya Başar ile Güzel ve Çirkin ve Sefiller adlı oyunları sergiledi. Üç Baba Hasan, Kadıncıklar adlı oyunları ile büyük ilgi topladı.
 
Televizyonda ise 17 yıldır Olacak O Kadar adlı programı sergiledi... Sinemada ilk yönetmenlik denemesini ise Son adlı filmle gerçekleştirdi.Halen özel bir televizyon kanalında Olacak O Kadar isimli programı ve bazı dizilerde oyunculuğa devam etmektedir. Eşi Oya Başarla kurdukları Oya Başar-Levent Kırca Tiyatrosunda oyunlarını sürdürmektedir.

Vekilinize soru sormak/sorununuzu iletmek ister misiniz?
Sorular/Cevaplar