19
Mayıs
2024
Pazar
SALIPAZARI - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Böğürtlen yetiştiriciliği yaygınlaşıyor

Samsun’un Çarşamba ve Salıpazarı İlçeleri’nde böğürtlen yetiştiriciliğinin yaygınlaştırılmaya çalışıldığı bildirildi.

Fındığa alternatif ürün arama çalışmaları devam eden Samsun Tarım İl Müdürlüğü şimdi de böğürtlen yetiştiriciliğini teşvik etmeye başladı. Bu bağlamda Çarşamba ve Salıpazarı İlçe Tarım Müdürlükleri böğürtlen bahçesi çalışmalarına hız verdi.

Çarşamba İlçe Tarım Müdürlüğü’nün katkılarıyla ilçede tarımsal konularda önderlik yapan çiftçilerden Nurettin Özdemir’e 5 dekar alanda böğürtlen bahçesi tesis edildi. Bahçeden bu yıl içersinde Temmuz’un 20’sine doğru yapılacak hasat sonucunda 7 ton ürün beklendiği kaydedildi. Ancak böğürtlen meyvesinin besleyici özelliğinin üstün düzeyde olması yanında hemen tüketilmesi gereken bir meyve olduğundan dolayı pazar problemi yaşanıyor.
Pazar probleminin tarımsal sanayi ve soğuk hava depoları konularında Samsun’da yatırım yapılmasıyla aşılabileceği kaydedildi.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 26 Temmuz 2004 Pazartesi 13:57:57
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 14:04:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
aynur hanife IP: 85.101.110.xxx Tarih : 16.07.2005 18:37:00
evet guzel bir gelişme ben böğürtleni çok severim.benimde bahçem var acaba banada yetiştirmek için böğürtlen bahçesi tesis edilebilirler mi.Fındık para etmiyo.Bu zihniyetle de hiç bir zaman etmez.Gerçi ben yetiştirdiklerimin hepsini yiyebilirim.teşekkur ederim.