23
Mayıs
2024
Perşembe
SALIPAZARI - SAMSUN
Belediye Sayfaları

Keser Ailesi'ni yıkan karar

Salıpazarı'nda zihinsel engelli çocuklarının eğitim görmesi için Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, sağlıklı çocuklarının ellerinden alınacağı korkusunu yaşıyor.

Yeşilköy Kayadibi Mahallesi’nde ikamet eden Emine ve Bayram Kesler çifti, 2 yıl önce doğuştan zihinsel engelli kızları Ayşe’nin (12) eğitim görmesi için Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik’ten yardım istedi.

Ancak bu olayın ardından Kesler çiftinin sağlıklı olan 3 erkek çocukları mahkeme kararıyla Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü tarafından alınmak istendi.

Kesler çifti, kızlarının eğitim almasını isterken, karşılaştıkları durumun kendilerini perişan ettiğini ve çocuklarının psikolojisinin bozulduğunu belirtti.

Baba Bayram Kesler, "Biz kızımızın eğitilmesini isterken, sağlıklı 3 çocuğumuzu mahkeme kararıyla elimizden almak istiyorlar. Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik’e defalarca yalvardım, anlamıyor. ’Çocuklarını alacağız. Küçük oğlunu İzmir’de bir aileye vereceğiz, diğer oğullarını da koruma altına alacağız’ diyor. Biz çocuklarımıza çok iyi bakıyoruz. Onları okutuyoruz. Çocuklarımı devletimden kaçırır hale geldim. Salıpazarı’nda okuyan çocuklarımı, elimden alacakları korkusuyla her gün takip ediyorum" dedi.

2 yıl önce başlayan bu dram yüzünden çocuklarının psikolojilerinin bozulduğuna dikkat çeken Bayram Kesler, "Ben çocuklarımı kimseye vermem. Evlat ana-babasından ayrılır mı? Biz, çocuklarımıza çok iyi bakıyoruz. Yetkililer bizi depresyona mı sokmak istiyor? Bu işin sonuçlanmasını istiyoruz. Gerçekten perişan olduk. Her günümüz büyük bir stres içinde geçiyor" diye konuştu.

Çocuklarını çok sevdiğini dile getiren anne Emine Kesler de onlardan ayrılmak istemediğini belirtirken, İzmir’de bir aileye verilmek istendiği öne sürülen 6 yaşındaki Sezer, gözyaşlarına boğuldu.

Hıçkıra hıçkıra, "Ben annemden, babamdan, abilerimden ayrılmak istemiyorum" diyen Sezer’i, abileri teselli etmeye çalıştı.

Samsun Sosyal Hizmetler İl Müdürü Muzaffer Çelik ise Kesler ailesinin çocuklarıyla ilgili koruma kararının mahkeme kanalıyla alındığını doğruladı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 28 Şubat 2005 Pazartesi 12:17:23
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 13:52:18


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?