19
Mayıs
2024
Pazar
POLİS/ADLİYE

Yargıtay 'tecavüz yok' kararını bozdu

Samsun'un Tekkeköy İlçesi'nde oturan 29 yaşındaki 2 çocuk annesi A.G., komşusu 27 yaşındaki Selim B'nin kendisini kaçırıp ormanda tecavüz ettiğini öne sürerek şikayetçi oldu.

Hakkında açılan davada, şikayetçi kadının evinin yol kenarında olduğu ve bağırıp yardım isteyebilecekken bunu yapmadığı için olayın A.G.’nin rızasıyla olduğuna kanaat getirerek beraat kararı verdi. Yargıtay ise yerel mahkemenin kararını, ‘iki çocuğu bulunan müdahilin iffetini ortaya atarak önceden tanımadığı sanığa iftira atması için bir nedeninin bulunmadığını’ gerekçesiyle, A.G.’nin olayın başından itibaren verdiği ifadeler, doktor raporları ve tanıkların beyanlarına göre sanığın tekrar yargılanması gerektiğini belirterek beraat kararını bozdu.

Tekkeköy İlçesi'nde 2004 yılının Mayıs ayında meydana gelen olayda eşinden boşanan 2 çocuk annesi A.G., iddiaya göre çalıştığı çuval fabrikasından çıkıp evine giderken, akşam saatlerinde yanına otomobille Selim B. yanaştı. İşsiz olan 1 çocuk babası B., genç kadını evine götürme bahanesiyle otomobile alıp, 16 kilometre uzaklıktaki ormanlık araziye götürdü, burada başındaki eşarbı boğazına bağlayıp sıkarak tehdit edip tecavüz etti. Aynı gece saat 23.00 sıralarında da evinin yakınına getirdi ve onu kimseye söyemememesi için ölümle tehdit ederek otomobilden indirdi.

A.G., başına gelenleri önce ailesine, ardından polise anlatarak Selim B.'den şikayetçi oldu. Olaydan 3 gün sonra yakalanan Selim B., çıkarıldığı nöbetçi mahkeme tarafından zorla adam kaçırma, alıkoyma ve tecavüz suçlarından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Samsun 1’inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamalarda Selim B., yaptığı savunmasında genç kadını tanıdığını belirterek, “Aramızda gönül ilişkisi vardı. İş çıkışı kendisini alıp ormanlık alana gittik. Burada onun da rızasıyla cinsel ilişkiye girdik. Eve geç kalınca ve arabadan inerken komşularının görmesi üzerine korkudan benden şikayetçi oldu'' dedi.

Sanıktan şikayetçi olduğunu söyleyen A.G. ise, “Beni arabaya zorla bindirdi. Daha sonrada hızla oradan uzaklaştı. Bağırmak istedim ama beni ölümle tehdit ettiği için korkudan ses çıkaramadım. Bir ormanlık alana gittik. Ve orada başımda eşarbı boğazıma dolayıp sıkarak bana tecavüz etti'' dedi.

KEŞİF SONRASI BERAAT KARARI VERİLDİ

Yargılama devam ederken mahkeme bölgede keşif yaptı. 2004 yılının Kasım ayında yapılan son duruşmada, okunan keşif ve bilirkişi raporunda zorla kaçırılma olayının köy girişinde olduğunu, yolun her iki tarafında evlerin ve kahvelerin bulunduğu belirtildi.

Ayrıca şikayetçi A.G.'nin amcasının evinin yola 10 metre uzaklıkta bulunduğu, yolların kasisli ve bozuk olduğunu bu yüzden otomobillerin hızlı gidemediğini dikkate alıp, genç kadının bağırması ve yardım istemesi halinde sesinin muhakkak duyulabileceğini, ayrıca tecavüz olayının meydana geldiği ormanlık alanda yazlık evlerin bulunduğunu ve mevsim nedeniyle bölgenin kalabalık olduğu ifade edildi.

Bilirkişi raporu ve olay yerinde yapılan keşifi dikkate alan mahkeme, olayın zorla değil rıza ile olduğunu ve suçun yasal unsurlarının oluşmadığına kanaat getirerek Selim B'nin üzerine atılan suçlamalardan dolayı oy çokluğu ile beraatine karar verdi.

YARGITAY BERAAT KARARINI BOZDU

Ancak, A.G.’nin avukatları aracılığıyla yaptığı itiraz üzerine Yargıtay 5’inci Ceza Dairesi, 2007 yılı Şubat ayında dosyayı incelemeye aldı.

Yapılan incelemeden sonra ‘Olayın ardından alınan raporlar ve tanıkların beyanları ile olaydan 10 gün önce boşanan 2 çocuğu bulunan müdahilin, iffetini ortaya atarak önceden tanımadığı sanığa iftira atmak için bir nedeninin bulunmadığını’ belirtip verilen beraat kararını bozarak sanığın tekrar yargılanıp ceza verilmesi için dosyayı yerel mahkemeye gönderdi.

Samsun 1'inci Ağır Ceza Mahkemesi’nde tekrar görülmeye başlanan davanın dün yapılan duruşmasında, sanık ile mağdur katılmadı. Mahkeme, şikayetçi A.G.'nin Adli Tıp Kurumu’na gönderilerek ruh ve beden sağlığının bozulup bozulmadığının araştırılmasına karar verdi ve duruşmayı erteledi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 27 Aralık 2007 Perşembe 14:09:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?