20
Mayıs
2024
Pazertesi
TERME - SAMSUN

Domuzların saldırısına uğradı

Terme İlçesi’ne bağlı Dumantepe Köyü’nde, kuruyan ağaçlardan odun yapmak için fındık bahçelerine giden genç, uğradığı domuz saldırısında az kalsın canından oluyordu.

Edinilen bilgiye göre, Dumantepe Köyü’nde saat 14.00 sıralarında meydana gelen olayda, kardeşi Ali Yılmaz (20) ile odun yapmak için fındık bahçelerine kuruyan ağaçları kesmeye giden Avni Yılmaz’a (23), yaban domuzu saldırdı.

Saldırıda, hayvanın ağzının her iki yanında birer adet bulunan ve halk arasında çengel diş veya boynuz olarak bilinen uzun dişler, Avni Yılmaz’ın sağ bacağından yaralanmasına neden oldu.

Geri çekilerek yeniden saldırmaya hazırlanan yaban domuzu, yere düşen Avni Yılmaz’ın çığlıklarını duyarak elindeki baltayla olay yerine koşan Ali Yılmaz’dan korkarak kaçtı.

Köye en yakın olan Ünye Devlet Hastanesi’ne kaldırılarak tedavi altına alınan gencin yaralandığı bölgede 7 santimetre genişliğinde ve 5 santimetre derinliğinde yırtılma olduğu tespit edildi.

Hastaneye geldiğinde halen olayın şokunu yaşayan Avni Yılmaz, "Allah’a şükür ikinci saldırı gerçekleşmedi. Eğer yere düştüğümde yeniden saldırıya uğrayıp karın bölgemden yaralansaydım yaşamıyor olabilirdim" dedi.

İlk müdahalenin yapılmasının ardından acılar içerisinde ameliyathaneye götürülen Yılmaz, son günlerde domuzların sayısında artış olduğunu belirterek, "Gece aracımızla giderken yol kenarlarında bile görüyoruz. Kimse canından olmadan yetkililer bu konuda gerekeni yapsın" diye konuştu.

Terme
Yayın Tarihi : 15 Aralık 2004 Çarşamba 17:24:17
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 12:19:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?