30
Nisan
2024
Salı
TERME - SAMSUN

Kan donduran vahşet!

Samsun'un Terme ilçesinde, birlikte yaşadığı adamı 2 yıl önce oğluna öldürttüğü, ardından yakarak kemiklerini gömdüğü iddia edilen kadın ile oğlu, yakalandı.

Terme ilçesinde, birlikte yaşadığı adamı 2 yıl önce oğluna öldürttüğü, ardından yakarak kemiklerini gömdüğü iddia edilen kadın ile olayı gerçekleştirdiği öne sürülen oğlu, polisin 6 aylık çalışmasıyla yakalandı.

Alınan bilgiye göre, Ordu'nun Korgan ilçesinde yaşayan ve eşi vefat eden Güllü Ç. (42), 1999 yılında tanıştığı Mustafa Şalu ile yaşamaya başladı. Çocukları Musa (24), İsa (22) ve Songül Ç'yi (20) yanına alarak Şalu'nun Terme ilçesi Elmacık Mahallesi'nde bulunan evine taşınan Güllü Ç'nin, Şalu'dan da 3 çocuğu oldu. Güllü Ç'nin, eski eşinden olan çocukları Musa ve İsa'yı evden kovduğu, kızı Songül Ç. ile de sık sık tartıştığı için Şalu ile arası bozuldu.

İddiaya göre, Güllü Ç. ile oğlu İsa, Şalu'yu öldürmek için plan yaptı. 12 Ağustos 2010 gecesi Şalu'nun uyumasını bekleyen Güllü Ç, telefonla oğlu İsa'yı arayarak eve gelmesini istedi. Şalu'nun evine giden İsa Ç, annesinden aldığı silahla Şalu'ya uyurken 5-6 el ateş etti. İsa Ç, olay yerinde hayatını kaybeden Şalu'yu annesiyle battaniye ve çarşafa sararak evin önüne çıkardı ve cesedi benzin dökerek yaktı. Geriye kalan kemik parçaları ile suç aleti silahı çuvala koyan anne ile oğlu, çuvalı Elmacık Irmağı kenarına gömdü.

Olaydan sonraki gün polise Mustafa Şalu'nun kayıp olduğu ihbarında bulunan Güllü Ç, kendisinden haber alamadıkları Şalu'nun bulunmasını istedi. Polis, uzun süre kayıp Şalu'ya ulaşamayınca Terme Cumhuriyet Savcılığı, Samsun Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği'nden şahsın bulunması yönünde talepte bulundu.

-Telefon konuşmaları yakalattı-

Cinayet Büro Amirliği ekipleri, yaklaşık 6 ay boyunca kayıp şahsın bulunması için Korgan ve Terme ilçelerinde Şalu'nun yakın akrabalarını ve arkadaşlarını takibe aldı. Savcılık talimatıyla Musa, İsa ve Songül Ç. ile anneleri Güllü Ç'nin telefonlarını dinleyen polis, aile üyelerinin birbirleriyle konuşmalarından, Şalu'nun ölümüyle ilgileri olduğunu tespit etti.

Polis ekipleri, yapılan araştırma sonucu, birlikte yaşadığı Şalu'yu öldürttüğü iddiasıyla Güllü Ç'yi, öldürdüğü iddiasıyla İsa Ç'yi, suçu bildirmedikleri ve olaya yardım ettikleri iddiasıyla da Murat E, Emre G, Musa Ç, Songül Ç, Ayşe K, Ahmet K, Mehmet E, Emine O. ve Ferhat O'yu gözaltına aldı.

Bu arada, aile üyelerinin Elmacık Irmağı kenarında gösterdikleri alanda yapılan araştırmada, kemik parçaları bulunduğu ancak suç aleti silahın bulunamadığı öğrenildi.

Ayşe K, Ahmet K, Mehmet E, Emine O. ve Ferhat O, ifadeleri alındıktan sonra serbest bırakıldı, diğer zanlılar ise Terme Adliyesi'ne sevk edildi. 

AA
Yayın Tarihi : 16 Kasım 2012 Cuma 17:33:03


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?