19
Mayıs
2024
Pazar
TERME - SAMSUN

samsun: Terme'de kaçak avın önüne geçilemiyor

Jandarmanın yardımıyla Çevre ve Orman Müdürlüğü ekipleri çok sayıda balıkçı teknesine el koymasına rağmen beldedeki 50 dolayında balıkçı ailesi başka bir gelir kaynakları olmadığı için göllere ağ atmayı sürdürüyor.

Akgöl ve Simenit Gölü’nde yakaladıkları balıklarla günlük nafakalarını çıkaran balıkçılar, göllerin sit alanı ilan edilmesine ve balık yasağına tepki gösterirken, "Bu gölleri en iyi biz koruruz. Göllere attığımız ağların gözleri geniş. Dolayısıyla küçük balıkları yakalamıyoruz. Yumurta dönemlerinde de göle ağ atmıyoruz. Jandarma yakaladığı zaman teknelerimize ve ağlarımıza el koyuyor ancak geçinmek için de başka bir yol yok" dedi. Yasaklarla bir yere varılamayacağına dikkat çeken balıkçı köylüler, "Yasak koyup köylüyü mağdur edeceklerine göllerin dip temizliğini yapsınlar. Bu göllerde bizim yakaladığımızdan kat kat fazla balık oksijensizlikten ölüyor. Kirliliğe çare bulmayanlar ’yasak var’ diyerek halkı da mağdur ediyor" diye konuştu.

Gölyazı Belediye Başkanı İsa Baş ise şu andaki önceliğin balık avı değil, göllerin temizlenmesi olması gerektiğini ifade etti. İsa Baş, "Dünyanın sayılı doğal harikası göllerimiz başka bir geçim kaynağı olmayan köylümüzün avlanmasından dolayı değil dip kirliliğinden dolayı yok oluyor. İlgililerden duyarlılık bekliyoruz" diye konuştu.

iha-samsun
Yayın Tarihi : 12 Ağustos 2004 Perşembe 17:07:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?