23
Mayıs
2024
Perşembe
TERME - SAMSUN

Terme'de festival coşkusu

Samsun'un Terme İlçesi ile ilçeye bağlı Gölyazı Belde Belediyesi'nin ortaklaşa organize ettiği 5. Uluslararası Amazon Kültür ve Sanat Festivali çerçevesinde düzenlenen okçuluk yarışmasında 2005 Türkiye Şampiyonu Serkan Kökten birinci oldu.

Gölyazı Stadı'nda Samsun İl Okçuluk Takımı bir gösteri ve yarış düzenledi. Yarışmada 20 metre mesafeden yapılan ok atışları sonucunda 2005 Türkiye Şampiyonu Serkan Kökten birinci, 2003 dünya yedincisi ve Avrupa Gençler Şampiyonası dördüncüsü Gülizar Cesur ikinci, Güleser Çebi ise üçüncü oldu. Dereceye giren 3 yarışmacıya Terme Kaymakamı Selami Altınok, Gölyazı Belediye Başkanı İsa Baş ve Sakarlı Belediye Başkanı İzzet Bodur tarafından kupa ve madalyaları verildi.

Okçuluk yarışmasının ardından kaşıkla yumurta, çuval, yoğurt ve halat çekme yarışmaları yapıldı. Yarışmalarda dereceye giren yarışmacılara çeşitli ödüller verildi. Renkli geçen yarışmalar sonrasında Sırbistan Karadağ Halk Dansları ekibi yaptıkları gösteriyle, düzenlenen konserde ise sanatçılar Ahmet Baydaroğlu, Yeşim ve Kader seslendirdikleri şarkılarla halkı coşturdu.

Festivale, AK Parti Samsun Milletvekili Suat Kılıç, Terme Belediye Başkanı Ahmet Yirmibeşoğlu, Sakarlı Belediye Başkanı İzzet Bodur, Samsun İl Gençlik ve Spor Müdürü Fatih Öztürk ile binlerce vatandaş katıldı.

İHA
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2005 Pazar 18:11:28
Güncelleme :27 Ekim 2005 Perşembe 17:21:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?