16
Mayıs
2024
Perşembe
TERME - SAMSUN

Tersane 650 kişiye iş sağlayacak

AK Parti Samsun Milletvekili Mustafa Çakır, il genelinde istihdamın artığını belirterek, Terme ilçesinin ardından merkez dahil 3 ayrı yerde tersane yapımı için çalışma başlatıldığını söyledi. 

İl genelinde istihdam ve yatırımlarla ilgili bilgi veren Mustafa Çakır, 2002 yılından bu tarafa yaklaşık özelleştirmeyle ilgili Türkiye Gübre Sanayi Anonim Şirketi (TÜGSAŞ) Samsun Tesisi, Karadeniz Bakır İşletmeleri, daha önce Tekel'in özelleştirilmesiyle 3 bin civarında çalışanın iş alanı değiştirmek zorunda kaldığını kaydetti. Yapılan özelleştirmenin ardından özel sektöre verilen desteklerle birlikte yeni iş alanlarının oluşturulduğunu en son yeni yatırımlarla 7 bin kişinin işe yerleştirildiğini ifade eden Çakır, toplam yeni sigorta kayıt sayısının ise 48 bine ulaştığını dile getirdi. 

İl genelinde tersane yatırımlarıyla ilgili bilgi veren Mustafa Çakır, Terme ilçesinde yeni bir gemi yapım tesisinin hizmete girdiğine dikkat çekerek, "Burada ilk etapta 400-650 kişi arasında istihdam sağlayacak. Tekkeköy ilçesi sınırları içerisinde tersane yapımı için çalışmalara hız verildi. Mendirek ihalesinin yapılması mayıs ayında tamamlanma aşamasına gelecek. 2007 yılı yatırımlarında yeri alacak. İlk etapta 5 bin kişinin istihdam edilmesi planlanıyor. 19 Mayıs ilçesi Dereköy'de istikametinde tersaneyle ilgili hazırlıkları yapılmakta. Bafra tersanesiyle ilgili olarak tersane alanın etüt çalışmaları düşünülmektedir" dedi. 

Köyden göçün artığına dikkat çeken Çakır, "Buda işsizliği artırıyor gibi gösteriyor. Vasıflı işçi eleman zaten yok. Vasıflı eleman olunması için eğitimden geçirilmeleri gerekmektedir. Eğitim çalışmaları başlatıldı. İŞ-KUR vasıtasıyla alınacak elemanların eğitilmesi için destek var. Hükümet olarak istihdama yönelik çalışmalarımı devam ettiriyoruz. Hiç istihdam yapılmadı diyene 48 bin kayıt var" diye konuştu.
iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2007 Salı 11:35:55
Güncelleme :20 Mart 2007 Salı 11:53:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
muhammet başarıntürk IP: 88.252.13.xxx Tarih : 14.04.2007 13:25:58
termeye tersane ne zaman açılacak belli bir zaman varmı acaba? kesin bir tarih