20
Mayıs
2024
Pazertesi
TERME - SAMSUN

Yaşlı kadın hastaneye kaldırıldı

Samsun’un Terme İlçesi’ne, yalnız başına kalan 80 yaşındaki yatalak bir kadın, soğuktan donmak üzereyken hastaneye kaldırılarak ölümden kurtarıldı.

İlçeye bağlı Sakarlı Beldesi Hürriyet Mahallesi’nde oturan Hamide Beşer (80), yaklaşık 2 yıl önce eşi Salih Beşer’i kaybedince yalnız yaşamaya başladı. Hürriyet Mahallesi Muhtarı Murat Kılıç ve ara sıra komşularının yardım ettiği Hamide Beşer’in yemek ve tuvalet ihtiyacını karşılayamayacak kadar sağlığı bozuldu. Bir süre sonra Hamide Beşer’e, Terme Kaymakamı Selami Altınok yardım elini uzattı.

Yaşlı kadın, evlatlarının kendine bakmadığını belirterek, yattığı yerde yardım isterken, "Allahını seven beni kurtarsın. Allah’ım beni kurtar. Çocuklarım sizi ben büyütmedim mi? Üşüyorum" diye feryat etti.

Kaymakam Altınok’un talimatıyla Terme Sağlık Grup Başkanlığı görevlileri tarafından ambulansla Terme Devlet Hastanesi’ne götürülen yaşlı kadın tedavi altına alındı. Kaymakam Selami Altınok, konuyla ilgili araştırma yapmaya başladıklarını belirterek, "Maalesef böylesi vakalar her zaman oluyor. Haberimiz olanlarla ilgileniyoruz. Haberimiz olmayanlar çile çekiyor. Bu da eğitim seviyemizin hala istediğimiz düzeyde olmadığını gösteriyor. Bunları aşmak için çaba gösteriyoruz" dedi.

Yaşlı kadına çocuklarının bakmadığını söyleyen komşuları ise, "Hamide nineyi böyle bırakan evlat, evlat değildir. Kadını resmen ölüme terk ettiler. Bizler olmasaydık şimdiye kadar ölmüştü. Kaymakamımıza çok teşekkür ediyoruz" diyerek konuştu.
Terme Devlet Hastanesi’nde tedavi altına alınan Hamide Beşer’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi.

SAMSUN (İHA) -
Yayın Tarihi : 28 Kasım 2004 Pazar 14:54:10
Güncelleme :16 Nisan 2005 Cumartesi 12:20:37


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?