22
Mayıs
2024
Çarşamba
YAKAKENT - SAMSUN

Samsun'un şarj mucidi

Samsunlu elektronik meraklısı ilkokul mezunu Mustafa Yiğit, acil durumlarda cep telefonu ve laptopların şarj edilmesi için seyyar şarj aleti üretti.


Samsun'da küçük bir tamirhanede 7 yaşından bu yana elektronikle uğraşan Mustafa Yiğit, kayınbiraderinin sevgilisi ile konuşurken cep telefonun şarjının bitmesi ve bu nedenle büyük sıkıntıya düşmesinden esinlenerek, acil durumlarda kullanılması için 13 artı 1 volt elektrik üreten seyyar şarj aleti üretti. Titreşim ve hareketle çalışan seyyar şarj aletinin hızlı hareket ettirilmesi halinde 24 volt elektrik ürettiği bildirildi.


10 santimetre uzunluğunda kırma kol ile çalışan seyyar şarj aletini stres topu, kas güçlendirici gibi aletlerin içine yerleştirebileceğini belirten Mustafa Yiğit, insanların kas güçlendirirken ya da stres atarken ihtiyaç duydukları elektriği üretebileceğini söyledi. Seyyar şarj aletinin jeneratörden farkının tek bir tarafa doğru değil, sağa sola, aşağıya yukarıya veya titreşimle hareket ettirerek elektrik üretebildiğini ifade eden Mustafa Yiğit, seyyar şarj aletini fabrikasyon hale getirip, üretim yapacağını sözlerine ekledi.

İLYAS GÜN-iha
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2007 Cuma 11:50:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?