20
Mayıs
2024
Pazertesi
YAKAKENT - SAMSUN

Sorunlar masaya yatırılıyor

Yakakent İlçesi’nin genç Kaymakamı Yusuf İzzet Karaman, gittiği köylerde sorunları yerinde tespit edip çözüm üretiyor.

İlçeye bağlı Karaaba ve Sarıgöl Köyleri’nde vatandaşların sorunlarını dinleyip, eksikleri yerinde inceleyerek tespit eden Kaymakam Karaman, imkanlar ölçüsünde köylerin tüm ihtiyaçlarını gidermeye çalıştıklarını söyledi.

İlçe Jandarma Komutanı Kıdemli Başçavuş Halil İbrahim Erdoğan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yıldırım, İlçe Tarım Müdürü Mustafa Kökduman, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Cafer Uyar ve İlçe Halk Eğitim Müdürü Özdem Demirtaş ile birlikte incelemelerde bulunan Kaymakam Yusuf İzzet Karaman, köylerde köy heyeti ve vatandaşlar tarafından ilgiyle karşılandı. Köylerin sorunlarını beraberindeki heyette bulunan ilgili daire amirleri ile birlikte not alan Kaymakam Karaman, köylülerle birlikte olmaktan, onların sorunlarını dinlemekten büyük mutluluk duyduğunu ifade etti. Karaman, "Köylerimizin sıkıntıları büyük. Kaymakamlık olarak elimizden gelen tüm gayreti bu sorunların çözümünde harcıyoruz" dedi.

Köy gezilerini köy kahvelerinde ve köy odalarında sürdüren Karaman ve beraberindeki heyet, gezi sırasında Halk Eğitim Merkezi’nin açtığı kurs yerlerine ve okullara da uğrayarak, öğretmen ve öğrencilerin sorunlarını dinledi. Malzeme ihtiyaçlarının giderilmesi için çözümlerde yardımcı olacaklarını belirten Kaymakam Karaman, beraberinde götürdüğü çikolata ve çeşitli hediyeleri çocuklara dağıttırdı.

Köylerde özellikle okulların önümüzdeki öğretim yılı için eksikleri belirlediklerini, köylerin yol, köprü, sağlık evi ebesi, su deposu, yeşil kart, yol kenarlarına istinat duvarı, büz, su ihtiyacı olduğunu, bu ihtiyaçları beraberindeki heyetle beraber not alıp her türlü fedakarlığı yapacaklarını belirten Kaymakam Karaman, "Kimseyi mağdur bırakmayı düşünmüyoruz. İmkanlarımız ölçüsünde köylülerimizden gelen talepler doğrultusunda çalışma yapacağız" diye konuştu.

.
Yayın Tarihi : 30 Aralık 2004 Perşembe 11:39:35
Güncelleme :28 Ekim 2005 Cuma 10:18:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ZAFER ÇAKMAKKAYA IP: 88.236.93.xxx Tarih : 25.07.2007 00:08:36
Başarılar umuttur gelecektir yarınlardır ilçeniz çok şanslı ki azimli ve başarılı aynı zamanda dürüst bir liderle beraber.Hani küçükken bir şarkı ezberlerdik gitmesekte görmesekte o köy bizim köyümüzdür.Her zaman TÜRK ULUSU omuz omuza elele verir umarım saygıyla