7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP
Ücretsiz Üye Olun.
Kendi sayfanızı kendiniz yapın.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi

Genel Bilgi

41 sayılı KYK ile yüksekokul olarak kurulmuş Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde eğitim ve öğretime Ondokuz Mayıs Üniversitesine bağlı olarak 1983 - 1984 yılında Samsun'da başlanmıştır. Mart 1986'da Sinop'a nakledilen okul 11 Temmuz 1992 tarihli resmi gazetede yayınlanan 3837 sayılı kanunla fakülteye dönüştürülmüştür. Bugün, Sinop il merkezine yaklaşık 12 km. uzaklıkta bulunan Akliman mevkiindeki yeni binasında eğitim ve öğretime devam edilmektedir.

Fakülte 2007 yılında Sinop Üniversitesinin Kurulması ile Ondokuz Mayıs Üniversitesinden ayrılarak Sinop Üniversitesinin bir fakültesi olarak eğitim ve öğretimine devam etmektedir.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi'nde ikili öğretim yapılmaktadır. Fakülteyi kazanan öğrenciler Kredi ve Yurtlar Kurumu'nun Yurdunda veya özel yurtlarda kalabilmektedirler. Resmi kredi ve burslardan faydalanabildikleri gibi özel burs da alabilmektedirler.

İnşaatına 1990'da başlanan ve 1998'de biten Fakülte binası 41 dönüm arazi üzerine kurulmuş olup 5000 m2 'lik kapalı alana sahiptir. Amfi, konferans salonu , çeşitli konularda eğitim ve öğretim verilen biri bilgisayar olmak üzere çok amaçlı 6 laboratuar ve 4 dershaneleriyle modern bir görünüme sahip olan Fakültede ayrıca yaklaşık 2500 kitap bulunan kütüphane ile kafeterya ve yemekhane bulunmaktadır.

Sinop Üniversitesi Su Ürünleri Fakültesi; Su Ürünleri Yetiştiriciliği Bölümü, Su Ürünleri Avlama ve İşleme Teknolojisi Bölümü ve Su Ürünleri Temel Bilimler Bölümü olmak üzere üç bölümden oluşmaktadır. Bu bölümlere dört yıllık Lisans eğitiminden sonra Lisansüstü eğitim için öğrenci alınmaktadır.

 

İlgili Kişi :
Adres1 :Akliman Mevkii Abalı Köyü
Adres2 :Sinop
Posta Kodu :57000
Telefon :0 368 287 62 54 -55 -62
Faks :0 368 287 62 55 -6
Internet Sitesi

Önemli Not:

Kenthaber, Rekabetin korunmasına ilişkin dizinde yer alan ve yer almak isteyen tüm tüzel/gerçek kişiler için hiç bir ayrım yapmadan kayıt imkanı tanır. Kayıt olabilmek için tek koşul ücretsiz üye olmanızdır.

Üye olduktan sonra bilgilerinizi size verilen panelde "Firmalarım" linkine tıklayarak gönderebilirsiniz. Ekibimiz kısa zamanda bilgilerinizi teyit edip sayfanızın yayına açılmasını sağlayacaktır.

Bilgilerinizdeki eksiklik ve hataları bildirmek için bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Detaylı, özgün bir sayfa hazırlamak ve dizinimizden daha verimli faydalanmak isterseniz (ücretli) bizimle iletişime geçebilirsiniz.

Kenthaber, herhangi eksiklik, yanıltıcı bilgi yada amacını aşan bir durum olması halinde kesinlikle sorumlu tutulamaz. Bu ve benzeri durumları bildirmek üzere bizimle iletişime geçebilirsiniz.