3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

"Ana Kız Okuldayız" kampanyası

Sinop Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu Müdürlüğü tarafından "8 Eylül Dünya Okuma Yazma Günü" etkinlikleri kapsamında tören düzenlendi.

Törende ülke genelinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde eşi Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen "Ana Kız Okuldayız Okuma-Yazma Kampanyası"nın Sinop ayağına da start verildi.


Törene Vali Zeki Şanal, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, İl Sosyal Hizmetler Müdürü Mustafa Tosun ile vatandaşlar katıldı. Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, merkez ilçede toplam 15 kursun bugün itibariyle başlatıldığını ve bu kurslarda 76 kursiyerin okuma-yazma kursuna iştirak ettiğini söyledi. Vali Zeki Şanal ise, "Ben okuma-yazma öğrenmeyi yeniden doğmaya benzetiyorum. Okuma-yazma öğrenmek sağlıklı olmaktan sonra kazanılabilecek en güzel yetenektir.

Bu kampanyanın başarıya ulaşması için, bütün Sinop el ele vermemiz gerekmektedir. Bu süreçte emeği geçen herkese teşekkür ediyorum" diye konuştu. Törende daha önce okuma-yazma kursuna katılan Zarife Öztürk tarafından bir konuşma yapıldı. Tören bitiminde merkez ilçe ve köylerdeki kursları temsilen Sinop Halk Eğitimi Merkezi ve Akşam Sanat Okulu birinci ve ikinci kademe okuma-yazma kurslarının açılışı Vali Zeki Şanal tarafından yapıldı. Şanal kurslara katılan 24 kursiyerle bir süre sohbet etti.


Bu arada, Sinop'ta kampanya kapsamında komisyon kurularak 41 köy ve merkez ilçede okuma-yazma bilmeyen vatandaşları tespit etmek amacıyla alan taraması yapıldığı ve bu kapsamda belirlenen 76 kişi için 15 kurs açıldığı kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 18:52:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?