5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

"Hamsi bilinçsiz avlanıyor"

Sinop-Kastamonu Su Ürünleri Kooperatifleri Birliği Başkanı Ali Bayrak, hamsinin, bilinçsiz ve aşırı şekilde avlandığını belirterek, denizdeki ürkütücü tabloyu gözler önüne serdi.

Uygulanan tedbirlere yenilerinin eklenmesi gerektiğini kaydeden Ali Bayrak, "Gelişen teknoloji, sorumsuz avlanma ve günlük aşırı avlanma nedeniyle 5 ay süren hamsi sezonu kısalmıştır. AB ülkelerinde uygulanmakta olan balıkçılık politikası ülkemizde de uygulanmak zorundadır. Bizler balıkçılığın gerçek bir mesleğe dönüştürülmesini, sürdürülebilir bir yapıya kavuşturulmasını istiyoruz. Bu da en doğal hakkımız" diye konuştu.

Aşırı şekilde hamsi avlanmasının gelecek açısından tehlikeli olacağını belirten Bayrak, yakın bir gelecekte Türkiye kıyılarında hamsinin olmayacağını iddia etti. Ali Bayrak, "Gelecekte hamsiyi Gürcistan'dan ithal edeceğiz. Hamsi, bilinçsizce ve aşırı şekilde avlanıyor. Balıkçılarımız avlanma kurallarına uymuyor. Mesela 8 santimetrenin altında hamsi avlanmaması gerekiyor. Ancak, bu kurala kimsenin uyduğu yok. Tüketilemeyen hamsiler balık unu fabrikalarına gönderiliyor. Aşırı avcılıktan dolayı hamsi göçleri hızlandı. Biran önce bilinçsizce avcılığa dur denilmeli" şeklinde konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 18 Kasım 2009 Çarşamba 09:47:01
Güncelleme :19 Kasım 2009 Perşembe 09:50:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?