7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

102 yaşındaki nineyi gasp ettiler

Yılbaşı gecesi 102 yaşındaki kadının evine girerek 700 milyon lira parasını gasp ettikleri iddia edilen ana ile oğlu yakalandı. Olay sırasında başına battaniye geçirildiği için boğulma tehlikesi geçiren yaşlı kadın, tatbikat sırasında kendisiyle yüzleştirilen ana ile oğlunu öfkeyle "Yazıklar olsun size. Bu zamana kadar ekmeğimi yediniz. Yıkılın karşımdan" diyerek azarladı.

İddiaya göre, yılbaşı gecesi ziyaret için 102 yaşındaki Elmas Kesim'in evine gelen komşusu Nezihe Kanat (65) ve oğlu Özkan Kanat (22), yaşlı nine ile birlikte yemek yedi. Daha sonra yatalak olarak hayatını devam ettiren Elmas Kesim'in kefen parası olarak biriktirdiği fitre paralarını almak isteyen ana ile oğlu, yaşlı kadının başına battaniye geçirdi. Yaşlı kadının ifadesine göre Nezihe Kanat, kendisinin ellerini tutarken, oğlu Özkan Kanat da daha önceden bildikleri paraları yaşlı kadının üzerinde aramaya başladı. Elmas Kesim'in üzerinde 700 milyon lira para bulan Özkan Kanat daha sonra evden bir merdiven alarak evin üst katına tırmandı ve tuvalet camından içeriye girerek değerli eşya aradı. Üst katta aradıklarını bulamayan ana ile oğlun 700 milyon lirayı alarak kaçtığı iddia edildi.

Olay sırasında üzerine örtülen battaniye nedeniyle boğulma tehlikesi atlatan yaşlı kadın olayı çevredekilere anlattı. Elmas Kesim'in ifadesinin ardından ana ile oğlunu gasp ettikleri iddia edilen 700 milyon lira ile yakalayan polis, evin bahçesindeki ayak izlerini de inceledi. İzleri Özkan Kanat'ın ayakkabısı ile karşılaştıran polis, izlerin Özkan Kanat'a ait olduğunu tespit etti.
Bu arada Nezihe Kanat ve oğlu Özkan Kanat polis tarafından olay yerine getirilerek yaşlı nine ile yüzleştirildi. Yüzleştirme sırasında polis kulakları çok az duyan yaşlı ninenin ifadesini almakta zorlandı. 102 yaşındaki Elmas Kesim, kendisini soyduklarını iddia ettiği ana oğul iki hırsızı azarladı. Elmas Kesim, "Yazıklar olsun size. Bu zamana kadar ekmeğimi yediniz. Yıkılın karşımdan" diyerek tepki gösterdi. Daha sonra gasp ve hırsızlıktan haklarında işlem yapılan Nezihe Kanat ve Özkan Kanat savcılığa sevk edildi.
 ana ile oğlunu öfkeyle azarladı

İddiaya göre, yılbaşı gecesi ziyaret için 102 yaşındaki Elmas Kesim’in evine gelen komşusu Nezihe Kanat (65) ve oğlu Özkan Kanat (22), yaşlı nine ile birlikte yemek yedi. Daha sonra yatalak olarak hayatını devam ettiren Elmas Kesim’in kefen parası olarak biriktirdiği fitre paralarını almak isteyen ana ile oğlu, yaşlı kadının başına battaniye geçirdi. Yaşlı kadının ifadesine göre Nezihe Kanat, kendisinin ellerini tutarken, oğlu Özkan Kanat da daha önceden bildikleri paraları yaşlı kadının üzerinde aramaya başladı. Elmas Kesim’in üzerinde 700 milyon lira para bulan Özkan Kanat daha sonra evden bir merdiven alarak evin üst katına tırmandı ve tuvalet camından içeriye girerek değerli eşya aradı. Üst katta aradıklarını bulamayan ana ile oğlun 700 milyon lirayı alarak kaçtığı iddia edildi. Olay sırasında üzerine örtülen battaniye nedeniyle boğulma tehlikesi atlatan yaşlı kadın olayı çevredekilere anlattı.

Elmas Kesim’in ifadesinin ardından ana ile oğlunu gasp ettikleri iddia edilen 700 milyon lira ile yakalayan polis, evin bahçesindeki ayak izlerini de inceledi. İzleri Özkan Kanat’ın ayakkabısı ile karşılaştıran polis, izlerin Özkan Kanat’a ait olduğunu tespit etti. Bu arada Nezihe Kanat ve oğlu Özkan Kanat polis tarafından olay yerine getirilerek yaşlı nine ile yüzleştirildi. Yüzleştirme sırasında polis kulakları çok az duyan yaşlı ninenin ifadesini almakta zorlandı. 102 yaşındaki Elmas Kesim, kendisini soyduklarını iddia ettiği ana oğul iki hırsızı azarladı. Elmas Kesim, "Yazıklar olsun size. Bu zamana kadar ekmeğimi yediniz. Yıkılın karşımdan" diyerek tepki gösterdi. Daha sonra gasp ve hırsızlıktan haklarında işlem yapılan Nezihe Kanat ve Özkan Kanat savcılığa sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 1 Ocak 2005 Cumartesi 18:29:59
Güncelleme :1 Ocak 2005 Cumartesi 18:36:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?