3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

13 öğretmene üstün şeref belgesi

Sinop'ta, '24 Kasım Öğretmenler Günü' çeşitli etkinliklerle kutlandı.

İlk etkinlik Atatürk Anıtı önünde yapıldı. İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, öğretmenler adına anıta çelenk sundu. Anıt önündeki programın ardından İl Halk Eğitim Merkezi ve Akşam Sanat Okulu salonunda kutlama töreni düzenlendi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova'nın açılış konuşmasıyla başlayan törende, Akova kendi yazdığı şiirini okudu.

Mesleğe yeni başlayan öğretmenler adına Esen Pınar Arslan, meslekte kıdemli öğretmenler adına Kadriye Gündoğdu'nun günün anlam ve önemine ilişkin konuşmaları ardından, mesleğe yeni katılan 3 öğretmen Türk bayrağa el basarak yemin etti.

Yıl İçerisinde emekli olan 13 öğretmene de Vali Zeki Şanal tarafından üstün şeref belgelerinin verildiği programda, öğretmenlerin rol aldığı "Eğitmen Bal Hasan" adlı tiyatro oyunu büyük ilgi gördü. İl Milli Eğitim Müdürlüğü İlköğretim Müfettişleri Başkanı Rehmi Ünal'ın rol aldığı ve kuşak çatışmasının işlendiği oyunda, emekli bir öğretmenin dramatik yaşamından küçük bir kesit sunuldu. Salonda duygulu anların yaşanmasına neden olan tiyatro gösterisi sonunda, oyuncular dakikalarca alkışlandı. Anadolu Güzel Sanatlar Lisesi öğretmenlerinin sunduğu Türk halk müziği konseriyle program sona erdi.

iha
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2008 Pazartesi 15:42:49


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?