3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

168 köylü kadına sertifika

Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği (OR-KOOP) tarafından yürütülen AB destekli Sinoplu Köylü Kadınları ve Genç Kızları Aydınlatma Projesi (SKAGEP) kapsamında bir yıl eğitim gören 168 bayan törenle sertifikalarını aldı.


Otel Melia Kasım'da projenin tanıtıldığı konferans ve ardından gerçekleştirilen sertifika törenine, Vali Zeki Şanal, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Sinop Milletvekili Engin Altay, Belediye Başkan Vekili Bülent Oktay, OR-KOOP Genel Başkanı Cefer Yüksel, Erfelek Belediye Başkanı İbrahim Felek, İl Tarım Müdürü Sıddık İpek ile sertifikalarını alan köylü kadınlar katıldı. Programda konuşan SKAGEP Proje koordinatörü Cemil Özdemir, AB Genel Merkezi Finans ve İhale Birimi koordinasyonunda yürüttükleri proje kapsamında toplam 168 kursiyerin eğitim gördüğünü söyledi. Özdemir, ''Projenin amacı köylerde yaşayan kadınların ve genç kızların bilgi, beceri ve yeteneklerinin artırılması, sosyal hak ve ödevleri ile ilgili eğitimler vererek farkındalık düzeylerinin yükseltilmesi, sivil toplum kuruluşları ve yerel yönetimlerle birlikte çalışarak sorunların çözümüne ulaşabileceklerini öğretmek. Köy yaşantısında daha yüksek ekonomik kazanç sağlamanın yollarını göstermek amaçlı sebze yetiştiriciliği yapmak ve pazarlama sorununa çözüm bulmaktır'' dedi.
İl Tarım Müdürü Sıddık İpek ise müdürlük olarak gerçekleştirilen 'yazlık ve kışlık sebze üretimi projesi, yüksek tünelde organik sera projesi, yoksul çiftçilere sera projesi, 2009 yılında uygulanacak olan damlama sulama sistemi geliştirme projesi, alçak tünel tekniğiyle karpuz yetiştiriciliği deneme ve geliştirme projesi ile il genelinde 2 yıllık fide dağıtım miktarları" hakkında teknik ve genel bilgi verdi.
Programın konferans kısmında sırasıyla Proje Alan Sorumlusu Hüseyin Şahin, Proje Eğitmeni Yrd. Doç. Dr. Yetkin Bulut, OR-KOOP Genel Başkanı Cefer Yüksel, CHP Sinop Milletvekili Engin Altay ve Vali Zeki Şanal birer konuşma yaptı. Program sertifika töreniyle son buldu. AB sivil toplum kuruluşları hibe programından karşılanan projenin tutarının 62 bin 895 euro olduğunu kaydedildi.

İha
Yayın Tarihi : 6 Ekim 2008 Pazartesi 17:50:33


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?