5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

18 Mart Şehitleri'ni anma töreni

18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi'nin 94. yıl dönümü nedeniyle Sinop'ta tören düzenlendi.

Sinop'ta şehit düşen denizci Türk askerlerinin kemiklerinin muhafaza edildiği "Deniz Şehitleri Anıtı" önünde düzenlenen programda duygusal anlar yaşandı.


1853 yılında Osmanlı Rus-Savaşı'nda Sinop Limanı'nda pusuya düşürülen Osmanlı donanmasında şehit edilen binlerce Türk askerinin topluca gömüldüğü odacığın üzerine yapılan Deniz Şehitleri Anıtı'nda düzenlenen tören, anıta çelenklerin konulmasıyla başladı. Saygı Duruşu ardından tören mangası tarafından saygı atışı yapıldı. İstiklal Marşı'nın ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Daha sonra Vali M. Hakan Güvençer şehitlik defterini imzaladı.


Törene, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Mustafa Akış İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, daire müdürleri, siyasi parti temsilcileri, gaziler ile şehit ve gazi yakınları katıldı. Tören sonrası, kent mezarlığında bulunan şehitlikte yatan askerlerin kabirlerine karanfil bırakıldı. Program şehitler için Kur'an-ı Kerim ve duaların okunması ile son buldu.

İha
Yayın Tarihi : 18 Mart 2009 Çarşamba 15:44:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?