5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

2 köy ‘evet’ dedi

DİKMEN'DE 2 KÖY ‘EVET’ DEDİ

Sinop'un Dikmen İlçe Belediyesi, 3 köyün belediye sınırları içine dahil edilerek mahalle statüsüne kavuşturulması yönünde referandum yaptı. Bugün yapılan referandumda 2 köy 'evet' diyerek ilçe merkezinin mahallesi oldu.

Referandum kapsamında bugün ilçeye bağlı Çorak, Babaoğlu ve Yeniköy'de seçim yapıldı. Köylülere ilçe belediyesine dahil olmak isteyip istemediklerinin sorulduğu seçimlerde Çorak ve Babaoğlu köyleri oyçokluğu ile 'evet' derken, Yeniköy ise 'hayır' diyerek belediyeye katılmayı reddetti. Sandıkların akşam saatlerinde açılması sonrası, ilçede bayram havası esti. İki köyün halkı davul ve zurnalarla ilçeye katılımlarını kutladı. İlçe meydanında toplanarak eğlenen vatandaşlara Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek de katıldı. Yüksek, vatandaşlarla birlikte halay çekip oynadı.

Bundan böyle iki köyün daha güzel, daha modern hizmete kavuşacağını belirten Hüseyin Yüksek, "Verdiğim sözü tutacağım. Halkımın seçimini karşılıksız bırakmayacağım. Halkım benimle aynı yerde, aynı yolda, benim yanımda olduklarını kanıtladılar. Ben de halkımın daha iyi ve daha modern belediyecilik hizmeti almasını sağlayacağım" diye konuştu.

DİKMEN'DE 2 KÖY ‘EVET’ DEDİ
İHA
Yayın Tarihi : 23 Kasım 2009 Pazartesi 21:25:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?