3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

2008-2009 eğitim yılı hayırlı olsun

Sinop'ta, 2008-2009 eğitim ve öğretim yılı, Valilik Meydanı'nda düzenlenen törenle başladı.


Saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunması ardından başlayan törende, Milli Eğitim Müdürü Osman Akova tarafından Atatürk Anıtı'na çelenk konuldu.

Cumhuriyet İlköğretim Okulu Halk Oyunları Ekibi tarafından folklor gösterisinin sergilenmesi ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu.


Törende konuşan İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova velilere seslenerek, çocuklarının yalnızca maddi yönleri ile ilgilenmekle kalmamalarını, onların hayatlarına şekil verecek eğitimleri ile ilgilenmelerini istedi. Akova, "Onun için eğitim sahasına inelim, okula, okul müdürüne, öğretmene gelelim. Onlarla el ele verelim. Genç filizlerimizin, çocuklarımızın yetişmesinde, okul idaresine, öğretmene yardımcı olalım" dedi.

Konuşmasında öğretmenlere de seslenen İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, "Sizlere teslim edilen körpecik yavrularımızı düşünen, sorgulayan, soru soran, cevabını araştıran, üretebilen kişiler olarak yetiştirmelisiniz" diye konuştu.
Törene Vali Zeki Şanal, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış, Belediye Başkan Vekili Sabri Demirkol, Cumhuriyet Başsavcısı Sadettin Arslan, milli eğitim şube müdürleri, öğrenciler ve veliler katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 8 Eylül 2008 Pazartesi 13:19:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?