5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

24 bin öğrenciye ampul dağıtıldı

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı'nın Enerji Verimliliği (ENVER) Projesi kapsamında Sinop'ta 24 bin öğrenciye tasarruflu ampul dağıtıldı.

Tasarruflu ampulü özendirme ve enerji tasarrufu sağlamak için okullarda başlatılan "El Ele ENVER Hareketi" kapsamında Sinop ili genelinde yürütülen çalışmalar sürüyor.
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı ile ortaklaşa yürütülen proje kapsamında tüm ilköğretim okullarının öğrencilerine ampul dağıtımı gerçekleştirilerek, enerjinin tasarruflu kullanımı özendiriliyor.

Uygulama hakkında bilgi veren İl Milli Eğitim Müdürü Osman Akova, kendilerine 25 bin 400 tasarruflu ampul gönderildiğini, ampullerin 24 bin öğrenciye dağıtımının yapıldığını söyledi. Akova ayrıca, öğrencilerin tasarruflu enerji kullanımı konusunda bilgilendirildiğini kaydetti.


Bu arada, Boyabat ilçesinde de Enerji Verimliliği Projesi kapsamında, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından, ilçe genelindeki ilköğretim okullarında tasarruflu ampul dağıtımı gerçekleştirildi. İlçe merkezindeki Şehit Turan Meşe İlköğretim Okulu'nda ise 150 öğrenciye tasarruflu ampul dağıtıldı

İha
Yayın Tarihi : 6 Mayıs 2009 Çarşamba 12:06:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?