5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

25 kursiyere belgeli istihdam

Sinop'ta İş-Kur Müdürlüğü tarafından, "İkinci Özelleştirme Sosyal Destek Projesi" kapsamında başlatılan "Dikiş Makinesi Kullanma Eğitimi" sona erdi.


Bizim Konfeksiyon Tekstil Sanayi ve Ticaret Ltd. Şti adlı firmanın 4 aydır sürdürdüğü kursu bitiren 25 kişi hem sertifikaları aldı hem de firmada kendilerine istihdam sağlandı. Firmanın Sinop Organize Sanayi Bölgesi'ndeki (OSB) tesisinde gerçekleştirilen sertifika törenine İş-Kur Müdürü Mehmet Turan, İş-Kur görevlileri Mustafa Emiroğlu ve Ayten Bafralı ile firma sahibi Selamettin Özdemir'in katılımıyla gerçekleştirilen sertifika töreninde kursiyerler iş sahibi olmanın da mutluluğunu yaşadı.

Törende konuşan İl İş-Kur Müdürü Mehmet Turan, projenin özelleştirme nedeniyle işini kaybetmiş veya kaybedecek ya da özelleştirme uygulamalarından olumsuz etkilenecek olan kuruma kayıtlı işsizlere uygulandığını söyledi. Dünya Bankası'nın finansman desteğiyle yürütülen proje kapsamında Sinop’ta 2008 yılında 8 adet eğitim projesinin uygulanmasının kabul edildiğini kaydeden Turan, "Projelerin toplam maliyeti 580 bin 866 TL'dir. Eğitime 206 kişi katılmış, eğitimi başarıyla tamamlayan 160 kişinin istihdamı sağlanmıştır. Bu iş yerinde de açılan kursu başarıyla bitiren 25 kursiyere eğitim belgelerini veriyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2009 Cuma 18:28:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?