5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

2B Yasası'na tepkiler devam ediyor

Sinop Bölgesi Ormancılık Kooperatifleri Birliği (OR-KOOP) ile TEMA Sinop Temsilciliği tarafından yapılan toplantıda, orman niteliğini kaybetmiş arazilerin orman sınırı dışına çıkarılması konusunu içeren '2B Yasası'na tepki gösterildi.


Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) salonunda yapılan programa, OR-KOOP Başkanı Cemil Özdemir ile TEMA Vakfı Sinop Temsilcisi Kadriye Göl konuşmacı olarak katılırken, toplantıyı bazı sivil toplum örgütü temsilcisi ve vatandaşlar katıldı.
Tüm ikaz ve uyarılara rağmen hükümetin 2B konusunda geri adım atmadığını belirten OR-KOOP Başkanı Cemil Özdemir, 2B'de yapılan değişikliğin orman köylüsünün atalarından kalan topraklardan çıkartılması anlamına geldiğini söyledi. Özdemir, "Kamuoyunda 2B olarak bilinen orman özelliğini yitirmiş alanların satışı ile imara açılmasını öngören yasa, Anayasa'ya aykırı olduğu için Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmişti. Ancak doğal, kültürel, kentsel değerlerimizi kısa süreli çıkarlar uğruna menkulleştirmeye, paraya dönüştürülmeye çalışan siyasi iktidar bunu aşabilmek için gündemin yoğunluğu arasında apar topar söz konusu kanunu çıkartmıştır" dedi.
TEMA İl Temsilcisi Kadriye Göl ise TEMA olarak 2B arazilerinin satışını engellemek için 1 milyon 236 bin 842 imza topladıklarını belirterek, "Orman vasfını yitirmiş arazilerin satışa çıkartılması ülkemizin geleceğini tehlikeye atmak demektir. Geleceğimiz çocuklarımıza, torunlarımıza yaşanabilir bir eko sistem, temiz bir dünya bırakabiliyor muyuz? Ulusumuzu milli davalar etrafında birleşmeye, vatanı ve gelecek nesilleri düşünen herkesi davet ediyoruz. Desteğinizle daha güçlüyüz. Şimdi sesimizi hükümete duyurmak için kararlılıkla ve inançla bekliyoruz" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 11 Şubat 2009 Çarşamba 15:36:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?