3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

4 bin yıllık kaleye gezi

İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından 'Turizm Haftası' etkinlikleri kapsamında Sinop'un Boyabat ilçesindeki tarihi ve turistlik mekanlara gezi programı düzenlendi.

Programa Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Sinop Müzesi Arkeologu Fuat Dereli ile basın mensupları katıldı.

Gezi kapsamında ilçeye gelen grubu, Boyabat Kaymakamı Fatih Kocabaş, İlçe Emniyet Amiri Ramazan Eniş, Cumhuriyet Başsavcısı Hayati Keskin, Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, İl Genel Meclis Başkanı Hüseyin Erol ve diğer yetkililer karşıladı. 4 bin yıllık tarihi Boyabat Kalesi'nden başlayan programda, kalenin geçen yıl yapılan kazı ve restorasyon çalışmaları sonrası gün yüzüne çıkartılmış ve birçok medeniyete ev sahipliği yapmış kısımlar gezildi.

Boyabat Belediye Başkanı Mehmet Ermiş, programa katılanlara, gezilen yerler hakkında geniş bilgi verdi. Kısa süre önce bulunan dehlizin ve tarihi Boyabat evlerinin de gezildiği programda, doğa harikası bazalt kayalarının bulunduğu Kurusaray köyüne gidildi. Buradaki altıgen taşları gözleme imkanı bulan grup daha sonra Sinop'a hareket etti. Program hakkında bilgi veren Sinop İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Boyabat ilçesindeki 4 bin yıllık kale ile kale altından geçtiği bildirilen ve geçen yıl keşfedilen dehlize büyük önem verdiklerini söyledi.

Tosun, bölgenin bundan sonraki süreçte büyük bir turizm patlaması yapacağına inandığını da sözlerine ekledi.

iha
Yayın Tarihi : 17 Nisan 2008 Perşembe 18:02:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Zeki ÖRBNEK IP: 213.74.43.xxx Tarih : 18.04.2008 17:22:52

Buna bnzer bir oluşm hatta neredeyse ona yakın büyüklükte denebilir AYANCIK ilçesindede var ama henüz allahın kulu bunu bulmuş ve keşfetmiş değil.Hatta mağaranın girişinde yazıları bile sapasağlam duruyor. Geçen sene bir gurup yasa dışı hazişne arayıcısı burayı tahrip etmek istediler yöre halkı müdahele edince istediklerine kavulamadılar.