3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

40 yıl sonra yeniden

Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi, 40 yıllık mezunları ile emekli öğretmenleri bir araya getirdi.

Yarım asra yakın Sinop'ta faliyet gösteren ve 1962 yılında Sinop Kız İlköğretmen Okulu olarak kurulan Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi, bu zaman kadar bünyesinden mezun ettiği öğrencilerini, emekliye ayrılan öğretmenlerini ve idarecilerini 'Buluşma ve Dayanışma Töreni' kapsamında iki gün boyunca misafir etti.

Oldukça renkli ve duygusal anların yaşandığı buluşma programı kapsamında, okulun yemekhanesinde yemek yiyen, yatakhanesinde bir gece yatan eski mezunlar eski günleri yad etti.

Programın son gününde okulun çok amaçlı salonunda düzenlenen törende ise eski mezunlara ve emekli öğretmenlere katılım belgesi verildi. Törenin en duygusal anı ise, emekli müzik öğretmeni Ali Kiraz'ın yönetiminde söylenen 'öğretmen marşı' oldu. Sahneye çıkan emekli öğretmen ve idarecilere eski mezunlarda ayağa kalkarak eşlik etti. Katılım belgelerinin verildiği törende, canlı müzik eşliğinde eğlenen eski mezunlar, birbirlerine sarılarak uzun süre dans etti. Hep birlikte halay çeken eski mezun ve emekli öğretmenler eski hatıraları paylaştı.

Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Recep Saraçlı, organizasyonun geleneksel hale getirileceğini belirterek "Çok güzel bir katılım oldu. Hoş bir nostalji yaşadık. Bu organizasyonu geeneksel hale getireceğiz Gelecek yıl daha fazla katılım bekliyoruz" dedi.

iha
Yayın Tarihi : 28 Temmuz 2008 Pazartesi 17:09:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?