3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

5 bin 810 kişi okuryazar değil

Sinop'ta, 198 bin 412 kişiden 5 bin 810'unun okuryazar olmadığı ortaya çıktı. 

Sinop il genelinde valilik organizesinde gerçekleştirilen alan taramasında 5 bin 810 kişinin okuma yazma bilmediği tespit edildi. Okuma yazma bilmeyenlerin 1. ve 2. kademe okuma-yazma kurslarında eğitim görmeleri için çalışma başlatıldı. 

"Türkiye Okuyor" projesi kapsamında, Sinop merkez ve ilçelerinde müftülük, sağlık kuruluşları ve muhtarlıklar işbirliğinde okuma-yazma bilmeyenlerin tespitine yönelik alan taraması yaptıklarını belirten Sinop Valisi Zeki Şanal, 14-44 yaş aralığında 472, 45 yaş üzerinde ise 5 bin 338 olmak üzere toplam 5 bin 810 okuma-yazma bilmeyen vatandaşın tespit edildiğini söyledi. Konuyla ilgili hızlı bir şekilde çalışma başlatıldığını kaydeden Şanal, "Okuma-yazma bilmeyen, okuma-yazma bilip belgesi olmayan, 1. kademe okuma-yazma belgesi olup 2. kademe okuma-yazma belgesi olmayanlar, bu alan taramaları neticesinde tespit edildi.
 
Özellikle 14-45 yaş aralığında olanlar halk eğitimi merkezlerince açılacak olan 1. ve 2. kademe okuma-yazma kurslarına katılımlarını sağlamak için çalışmalar sürdürülmektedir. Tespitler sonucunda halk eğitimi merkezlerinde 1. ve 2. kademe okuma-yazma kursları açılmaya başlanmıştır. 2. kademe okuma-yama belgesi olmayanların ise açık öğretim kurumlarına kayıt ettirilebilmesi için çalışmalar yapılmaktadır" dedi. 

“Türkiye Okuyor” isimli kampanya kapsamında toplumda okuma bilincini oluşturmak, kitap okuma alışkanlığını geliştirmek amacıyla okullarda haftada en az bir saat olmak üzere personel ve öğrencilere okuma saati düzenlendiğini belirten Valisi Zeki Şanal, halkın bilgisayar okuryazarlığı konusunda bilgi ve beceri kazandırılması amacıyla da, bilgisayar laboratuvarı bulunan okul ve kurumlarda bilgisayar kullanım kurslarının açılması yönünde çalışmaların sürdüğünü sözlerine ekledi.

.
Yayın Tarihi : 15 Nisan 2008 Salı 12:05:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?