3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

5'li aşı uygulaması başladı

Sağlık Bakanlığı'nca bebeklik çağı aşı takviminde yapılan değişiklik sonrası difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve menenjit aşıları (DaBT-IPA-Hip) olarak 5'li aşı tek enjeksiyon uygulaması Sinop'ta da başlatıldı.

Bakanlığın Türkiye genelinde başlattığı 5'li aşı uygulaması kapsamında temin edilen aşılar, sağlık ocaklarında bebeklere uygulanmaya başlandı. 1 Nolu Sağlık Ocağı'nda gerçekleştirilen ilk 5'li aşı uygulamasını Vali Zeki Şanal, Vali Yardımcısı Bilal Ölmez, İl Sağlık Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, Bulaşıcı Hastalıklar Şube Müdürü Dr. Sinem Burul ve aile hekimleri katıldı.

DaBT-IPA-Hip aşılarının 2, 4 ve 6. ay bitiminde birer doz olarak, 18. ve 24. ayda bir kez rabel olarak 4 kez uygulanacağını belirten Sağlık İl Müdürü Dr. Mustafa Cem Güre, daha az aşı sayısıyla çeşitli hastalıkların önüne geçileceğini söyledi. Cem Güre, "İçeriğinde difteri, boğmaca, tetanoz, çocuk felci ve menenjit aşıları bulunan bu aşı ile beş ayrı mikroorganizmanın neden olabileceği hastalıklara karşı korunma sağlanıyor. Aşılamalarda ailelere de büyük görevler düşüyor. Anne ve babalar, hassas davranıp, çocuklarını mutlaka aşılatmalı" dedi.

Dr. Güre, eski programa göre 1.5 yaşa kadar çocuklara toplam 13 ayrı enjeksiyon yapılırken, yeni uygulamayla bu sayının 9'a düştüğünü ifade etti. Daha sonra sağlık ocağına gelen bebeklere ilk aşılar yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 16 Ocak 2008 Çarşamba 14:31:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?