7
Mayıs
2024
Salı
SİNOP

6 bin kişilik İstiklal Marşı korosu

Mersin’deki Nevruz kutlamaları sırasında Türk bayrağına yapılan saygısızlığa bir tepkide Türkiye’nin en kuzey noktası Sinop’tan geldi.

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği tarafından düzenlenen "Bayrağa Saygı" mitingi Kaleyazısı Mahallesi Garaj Önü mevkiinden başladı. Yürüyüşe kamu kurum ve kuruluşları, sivil toplum örgütleri temsilcileri, öğrenciler ve vatandaşlardan oluşan yaklaşık 6 bin kişi katıldı.

Uğur Mumcu Meydanı’nda son bulan yürüyüş sırasında yol güzergahını dolduran binlerce kişi, ’’Bayrak Onurumuzdur Çiğnetemeyiz, Bayrağa Uzanan Eller Kırılsın, Türkiye Bütündür Bölünemez’’ gibi sloganlar atıldı. Yaklaşık 2 kilometrelik yürüyüş sonunda vatandaşlar Uğur Mumcu Meydanı’nda saygı duruşunda bulunmalarının ardından hep birlikte İstiklal Marşı okudu.

Sinop Şehit ve Gazi Aileleri Yardımlaşma Derneği Başkanı Faruk Baş burada yaptığı konuşmada, Türk Bayrağı’na yönelik saldırıyı şiddetle kınadıklarını belirterek, "Türkiye’nin en Kuzey ucundan en güney ucuna sesimizi duyurmak için toplandık ve bir bütün olduk. Olayı şiddetle kınıyor. Bayrağımıza uzanan çirkin ellerin kırılacağını bir kez daha söylemek istiyoruz" dedi.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Mart 2005 Cumartesi 18:06:47
Güncelleme :5 Nisan 2005 Salı 12:45:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?