5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Afet konutu çalışmaları sürüyor

Sinop Valisi M. Hakan Güvençer, Sinop'ta doğal afetler nedeniyle hasar gören ev sahipleri için Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 36 afet konutu yapımı için çalışmaların devam ettiğini söyledi.


Ödeneği Bayındırlık ve İskan Bakanlığı bütçesine aktarılan genel bütçe yatırımları hakkında bilgi veren Vali M. Hakan Güvençer, bu kapsamda il genelinde süren afet konutu yapımına ilişkin son gelişmeleri değerlendirdi. Güvençer, "İlimiz Merkez ve İlçelerinde önceki yıllarda meydana gelmiş yangın, heyelan gibi afetlerden dolayı konutları ağır hasar gören ve 7269 Sayılı Kanuna göre hak sahibi kabul edilen 36 aile için afet konutu yapımı Bayındırlık ve İskan Bakanlığı tarafından 2009 yılı yatırım
programına alınmış ve ödenek gönderilmiştir. Bunlardan 3 tanesi 2009 yılında bitirilmiş, 6 afet konutunun yapımına devam edilmekte, 2 adetinin yapımına yakında başlanacaktır" dedi.


Bu arada Durağan Gölgerişi köyünde 13 afet konutu için seçilen arsanın hak sahipler tarafından tercih edilmediğini kaydeden Vali Güvençer, "Boyabat Pirefendideresi'ndeki 12 afet konutu için uygun arsa temini için çalışmalar devam etmektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 14 Temmuz 2009 Salı 14:34:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?