3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Ahilik Kültür Haftası kutlandı

Sinop'ta ise bu yıl ilki düzenlenen "21. Ahilik Kültürü Haftası ve 44. Esnaf Bayramı" etkinlikleri kapsamında başlayan etkinlikler kapsamında Sinop Esnaf Odaları Birliği tarafından kutlama programı düzenlendi.


Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda gerçekleştirilen programda konuşan Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Ahilik anlayışının, toplumda yaşayan fertleri birbirine yaklaştırmak ve aralarında dayanışma kurulmasını sağlamayı amaç edindiğini söyledi. Yüksel, "Ahilik sisteminde bir malın üretimden tüketicinin eline geçene kadar üretimin her safhası bütün çalışanların sorumluluğu altındadır. Çıraklar, kalfalar ve ustalar hep birlikte malın kalitesinden sorumludur.

Ayrıca oto kontrol sistemi ile malın kalitesi sürekli denetlenir. Ahiliğin ahlak ve çalışmaya ait prensipleri kısaca Ahilik felsefesi, dünyamızda ilerleyen toplumların modeli olacaktır" diye konuştu. Okullar arası şiir ve kompozisyon yarışmasında dereceye giren eserlerin sahiplerine ödüllerinin verildiği programda en yaşlı ve en genç esnafları temsilen birlik üyesi 4 kişiye plaket verildi.

Ayrıca, Sinop'u yurt dışında yaptığı gemi maketleriyle temsil eden birlik üyesi Doğan Ülgen'e plaket verildi.
Sinop Valisi Zeki Şanal, AK Parti Sinop Milletvekili Abdurrahman Dodurgalı, İl Jandarma ve Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, Esnaf Odaları Birliği Başkanı Mehmet Yüksel, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı (STSO) Erol Derici, Esnaf Odası Başkanı Ali Fevzi Tütüncü, Esnaf Kredi Kefalet Kooperatifi Başkanı Gürsel Öz, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, Belediye Başkan Vekili Kayıhan Konukçu, Sinop Defterdarı Hayati Dinç, İl Sanayi ve Ticaret Müdürü Hayati Yaşar, birliğe bağlı oda ve meslek kuruluşları temsilcileri ile daire müdürleri katıldı.

İha
Yayın Tarihi : 13 Ekim 2008 Pazartesi 13:59:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?