3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Aile hekimini değiştirecekler dikkat

Sinop Aile Hekimleri Derneği (SİNAHED) Başkanı Dr. Behcet Şükrü Eser, 15 Şubat itibariyle aile hekimlerini değiştirmek isteyenlere bazı uyarı ve tavsiyelerde bulundu.

Eser, "Mobil hizmet bölgesinde oturan kişiler, hekim değiştirdiğinde mobil hizmet alamayacağını bilerek ve çok iyi düşünerek hekim değiştirmelidir" dedi.

Sinop'ta, 15 Ağustos 2007 tarihinde pilot uygulama olarak fiilen başlatılan aile hekimliği uygulamasının, 15 Şubat tarihi itibariyle geçiş sürecini tamamlayacağını hatırlatan Sinop Aile Hekimleri Derneği Başkanı Dr. Behcet Şükrü Eser, vatandaşların aile hekimlerini 15 Şubat tarihi itibariyle değiştirme hakkı kazanacağını söyledi.

Bu konuda vatandaşların dikkat etmesi gerek hususları dile getiren Dr. Eser, "Aile hekimliği uygulamasında pilot olan ilimizde ilk 6 ay olan geçiş dönemi 15 Şubat 2008 tarihi itibariyle dolmaktadır. Hastalarımızın artık daha iyi hizmet alabilmesi ve takip edilebilmesi için kendi aile hekimlerine başvurmaları daha uygun olacaktır. Hekim değiştirmek isteyen kişilerin de çok dikkatli olmaları gerekiyor.

Vatandaşlarımız 15 Şubat tarihinden sonra istedikleri zaman hekim değiştirebilirler. Ancak hekim değiştiren kişiler, 6 aydan önce bir daha hekim değiştiremeyeceğini, kaydolduğu hekimin çalıştığı merkezden sağlık hizmeti alacağını bilmelidir. Ayrıca mobil hizmet bölgesinde oturan kişiler, hekim değiştirdiğinde mobil hizmet alamayacağını bilerek ve çok iyi düşünerek hekim değiştirmelidirler" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 4 Şubat 2008 Pazartesi 15:45:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?