3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Ailede çocuk eğitimi konferansı

Eğitimciler Birliği Sendikası (Eğitim-Bir-Sen) Sinop Şubesi ve Gerze İlçe Temsilciliği organizesinde "Ailede Çocuk Eğitimi" konulu konferans düzenlendi.

Gerze ilçesi Belediye Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen ve Cumhuriyet Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın'ın konuşmacı olarak katıldığı konferansı sendika üyeleriyle ilçede görev yapan birçok eğitimci ve çok sayıda vatandaş izledi.

Konuşmasına çocuklarının ilgisizliğinden, saygısızlığından şikayetçi olan yaşlı bir bayanın dilinden yazılan "şikayetname"yi okuyarak başlayan Prof. Dr. Mehmet Zeki Aydın, salondaki izleyicilere, ilk olarak "nasıl bir anne baba" oldukları sorusunu yöneltti.

Verilen cevapların ardından, toplumda yaygın olan 4 farklı yaklaşım gösteren aile tipi olduğunu belirten Zeki Aydın, "Bunları gevşek aile, yetersiz aile, aşırı sevgi gösteren aile ve sıkı eğitim vermeye çalışan aile tipleri olarak sayabiliriz. Çocuklarımızın eğitimi noktasında öncelikle her zaman dengeli ve tutarlı anne baba olmak gerekiyor. Batı'daki ana baba tavrını kopya etmeyelim. Ama çocuklara aşırı karışma şeklinde tavrımızı sürdürmeyelim. Yalnızca eksiğimizi belirleyip, kendi tavrımızı geliştirelim. Belli bir olayda, çocuğumuzu hem koruyup gözetebiliriz, adam yerine koyup bireyselleşmesine izin verebiliriz hem de onu çocuk olarak görüp bağrımıza basabiliriz. Dengeli anne baba tutumundan dengeli çocuklar yetişebilir. Çocuk, içinde bulunduğu çevrede, karşılıklı etkileşim halinde gelişecektir. Davranış ve alışkanlıkları, yetiştiği aile ortamını ve anne babanın onun üzerindeki tutumlarını yansıtacaktır. Çocuğa yönelik anne baba tutumları, onun davranış ve kişilik gelişimini değişik şekillerde
etkilemektedir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 3 Ocak 2008 Perşembe 15:03:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?