3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

AK Parti hitabet yarışması

AK Parti Genel Merkez Kadın Kolları Başkanlığı tarafından düzenlenen "Siyaset Kürsüsünde Ben de Varım" konulu hitabet yarışması Sinop'ta yapıldı.


Sporcu Kamp Eğitim Merkezi salonunda gerçekleştirilen programda jüri üyelerinin arasında, AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu ile AK Parti Kadın Kolları Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı Günnur Hayran da yer aldı.


10 kişinin başvuru yaptığı, ancak bunlardan 5'inin katıldığı programda yarışmacılar, Türkçe'nin yazılı ve sözlü olarak doğru kullanımı esasına göre kendilerine verilen 10 dakikalık süre zarfında kendi yazdıkları metinle yarışmaya katıldı. Göç, aile içi şiddet, kadın ve istihdam, küreselleşme, çevre ve enerji verimliliği, modernleşme ve kadın, medeniyetler ittifakı, insan hakları, kadının siyasi katılımı, fırsat eşitliği başlıkları çerçevesinde sunumlarını hazırlayan yarışmacılar, jürinin ve kadın kolları
üyesi çok sayıda bayanın karşısında ter döktü. Yarışma hakkında bilgi veren AK Parti Sinop İl Kadın Kolu Başkanı Çiğdem Karagülle, 'Siyaset Kürsüsünde Bende Varım' hitabet yarışmasının Genel Merkez Kadın Kolları tarafından 13 Ekim tarihinde başlatıldığını belirterek, "Düzenlenen yarışmada öncelikli hedef kadınların hitabetinin güçlendirilmesi, güncel meseleler üzerinde daha etkin fikirler yürütebilmeleri, kadınların siyasete ve güncel meselelere bakış açılarının daha geniş bir yelpazeye aktarılması ve yansıtılması düşünülmektedir. Yarışma takvim programına göre 27 Aralık 2008'de 81 il birincisi arasında 12 kişi final için seçilecek. 28 Aralık 2008'de gerçekleşecek yarı finalde seçilen 12 kişi arasında Türkiye dereceleri belirlenecek. Jürinin yapacağı değerlendirme sonucunda üç derece ve iki mansiyon olmak üzere beş proje seçilecektir. Birinciye 3 bin, ikinciye 2 bin üçüncüye bin YTL, mansiyonlara da 500'er YTL para ödülü verilecek" dedi.


Siyasette kadın sayısının ne kadar çok artarsa demokrasideki açılımın da o derece artacağını belirten AK Parti Trabzon Milletvekili Safiye Seymenoğlu, AK Parti'nin kuruluşundan bu yana aktif siyasette kadın sayısının arttırılmasına yönelik büyük çalışmalar yapıldığını söyledi. Kadın teşkilatı olarak kurumsallaşma çalışmalarını tamamladıklarını kaydeden Seymenoğlu, "Şimdi artık kadınlar olarak bizler bu tür yarışmalar ve siyaset akademisi gibi organizasyonlarla kendimizi geliştirmenin çabası içerisindeyiz. Artık kadınlarımız siyasette her zamankinden daha fazla aktif rol üstlenecekler" diye konuştu.


Bayan yarışmacıları cesaretlerinden dolayı kutlayan AK Parti Kadın kolları Teşkilatlandırma Başkan Yardımcısı Günnur Hayran ise AK Parti hükümeti ile son 5 yıldır ülke kadının sosyal statüsünün daha da güçlendiğini söyledi. Hayran, "Önümüzde yerel seçimler var. Bakın her şey bizim elimizden geçiyor. Seçimler, teşkilatlar bizim elimizden geçiyor. Ama artık biraz da kendi potansiyelimizi ön tarafa taşımamız gerekiyor. Onun için de aramızda belirli potansiyeli ve cesareti olan arkadaşlarımızı bu yarışmaya katılmaya davet ettik" şeklinde konuştu. Yarışma sonrası tüm teşkilat üyelerine yönelik eğitim çalışması yapıldı.

iha
Yayın Tarihi : 15 Kasım 2008 Cumartesi 19:16:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?