3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Akaryakıt çetesine darbe

Samsun polisinin, İstanbul başta olmak üzere 8 ili kapsayan sahte ve kaçak akaryakıt şebekesine yönelik "Tebeşir 55" kod adlı düzenlediği operasyonda 23 kişi gözaltına alındı.

Edinilen bilgiye göre, Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz'ün bizzat yürüttüğü soruşturma kapsamında Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü Mali Şube Büro Amirliği ekipleri, sahte ve kaçak akaryakıt şebekesine darbe vurdu. 9 ay süren teknik takip sonucu dün Samsun, İstanbul, Ankara, Sinop, Sivas, Kocaeli-Gebze, Amasya-Merzifon ve Çorum illerinde eş zamanlı operasyon düzenlendi. Operasyon kapsamında 23 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şahıslarla birlikte 81 bin 580 litre kaçak ve sahte akaryakıt, uyuşturucu madde ve silah ele geçirildi. Kaçak mazotların Güneydoğu Bölgesi'nden tenekelerle getirildiği ve soruşturma kapsamında gözaltına alınan zanlıların resmi kurumlardan da akaryakıt çalıp sattıkları ortaya çıktı.

Samsun Cumhuriyet Başsavcı Vekili Ali Nevzat Açıkgöz, Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Şube Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü operasyon başarılı bir şekilde sürdürüldüğünü belirterek, "Gözaltına alınan zanlılar, '10 numaralı' diye tabir edilen yanık yağa akaryakıt karıştırarak sahtesini ürettiklerini tespit etti. Ayrıca, Güneydoğu illerinden getirilen kaçak akaryakıtlarda ele geçti. Yüklü miktarda sahte fatura ve belgeler ele geçirildi. Sahte faturalarla devleti milyonlarca YTL
dolandırmışlar. Bu konuda incelemelerimiz devam ediyor. Soruşturma geniş kapsamlı sürdürülüyor" dedi.

Öte yandan, kaçak ve sahte akaryakıt şebekelerinin yılda Türkiye genelinde 125 milyon dolar, Samsun'da ise 500 ila 1 milyon dolar arasında gelir sağladıkları öğrenildi.

Gözaltına alınan 23 kişi bugün, Samsun Emniyet Müdürlüğü'nden alınarak Adli Tabiplik'te sağlık kontrolünden geçirildikten sonra tekrar emniyete götürüldü. Olayla ilgili soruşturma sürdürülüyor.

iha
Yayın Tarihi : 27 Şubat 2008 Çarşamba 13:40:30


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?