5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Akgöl turizme açılıyor

Sinop'un Ayancık ilçesinde tabiat harikası Akgöl'ün, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması çalışmaları kapsamında yayla turizmine açılmasına yönelik çalışmalar sürüyor.

Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından gerçekleştirilen çalışmalar kapsamında bölgede fizibilite çalışması başlatıldığı, çalışmaların ardından konuyla ilgili planlama yapılacağı öğrenildi. Yayla turizmine henüz açılmamasına rağmen, küresel ısınmanın da etkisiyle yerli ve yabancı turistlerin akınına uğrayan Akgöl, içinde barındırdığı çok sayıda endemik bitki türüyle de büyük ilgi çekiyor.

Bölgenin yayla turizmine açılması yönünde fizibilite çalışmalarının sürdüğünü belirten İl Kültür ve Turizm Müdürü Hikmet Tosun, Akgöl'ün yayla turizmi kategorisine girmesiyle önemli bir turizm potansiyeline kendisine çekeceğini söyledi.

Tüm doğal güzelliklerin turizme kazandırılmasının hedeflendiğini kaydeden Tosun, "Ülkemizde turizmin çeşitlendirilmesi ve 12 aya yayılması çalışmaları kapsamında, yayla turizmiyle kış turizminden yararlanma çalışmaları devam ediyor. Akgöl'ü de yayla turizmine açmak için başlatılan fizibilite çalışmaları ardından konuyla ilgili planlama yapılacak. Bölgede kadastro çalışmaları da tamamlandı" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 25 Temmuz 2009 Cumartesi 17:14:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?