3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Akif'e yapılan büyük vefasızlık

İstiklal Marşı'nın yazarı Mehmet Akif Ersoy, ölümünün 71. yıldönümünde Sinop'ta düzenlenen çeşitli etkinliklerle anılıyor.

Sinop Sanayici ve İşadamları Derneği (SİSAD) tarafından düzenlenen anma programı kapsamında milli şair, Sinoplu sanayici ve iş adamlarına anlatıldı. SİSAD toplantı salonunda gerçekleştirilen programda sinevizyon eşliğinde milli şairi anlatan Sinop Anadolu Lisesi Müdür Yardımcısı Muhsin Kahveci, Akif'in hayatı, edebi kişiliği, düşünce hayatı ve eserleri hakkında geniş bilgi verdi.

Kahveci, "Mehmet Akif, doğrusunu söylemek gerekirse İstiklal Marşımızı yazabilecek tek değilse bile en ideal insandı. Bunu sadece döneminin en iyi şairlerinden biri olduğu için değil, elbette Akif'in şiir gücü ve tarzı dönemin beklentilerini karşılamak için de son derece uygundur. Şiiri toplum için ve bir dava adına yazan; ama şiiri şiir yapan özelliklerden vazgeçmeyen, Türkçe'nin bütün nüanslarını ve imkanlarını ustalıkla kullanan, çağının tanığı ve vicdanı olan bir şairdi Mehmet Akif Ersoy. Onun hayatını ve ahlakını oluşturan en önemli unsur, 'kendi kendisi' olmaktır. Bu, onun bütün hayatını yönlendiren bir ilkedir" dedi.

Vatanına ve milletine yaptığı büyük hizmetlerin sonunda ölümünde büyük şairin cenazesini kaldıracak kimsenin olmadığını ve ilgisiz kalındığını belirten Muhsin Kahveci, "Cenazesine mahalle sakinlerinden çok az bir kişi katıldı. O sırada bir genç tabutu taşımak için omuz verdi. Kimin cenazesi olduğunu sordu ve cevabını aldığında çok şaşırdı. Hemen gidip okuduğu üniversiteye haber verdi. Ortada kalan cenazeye üniversite gençliği sahip çıktı. Cenazeyi Edirnekapı Şehitliği'ne defnettiler. Cenazesini üniversite öğrencileri ve halk kaldırdı" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 8 Ocak 2008 Salı 18:44:45


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ahmet çelik IP: 88.254.185.xxx Tarih : 8.01.2008 22:03:47

11 kıtasında TÜRK kelimesinin geçmemesi düşündürücü