5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Akliman İzci Kampı sona erdi

Sinop İl İzci Kurulu Başkanlığı tarafından Sinop'un doğa harikası Akliman mevkisinde düzenlenen geleneksel mahalli kamp sona erdi.


Üç gün süren kampa 77 izci ve 12 İzci Lideri katıldı. Kamp boyunca çeşitli aktivitelerin yapıldığını, izcilere birçok deneyim ve tecrübenin yanında yaşamsal değerler de kazandığını belirten İl İzci Kurulu Başkanı Mehmet Düz, kamp süresince yapılan yarışmalarda izcilerin çekişmeli ve heyecanlı anlar yaşadıklarını söyledi.

Düz, "İzcilerimizin fiziksel, ruhsal, zihinsel ve sosyal gelişimlerine olumlu katkı sağlamak amacıyla, sınıf çalışmalarında öğrendikleri bilgileri açık hava ve doğa şartları içersinde oba ruhu ile yaparak ve yaşayarak geliştirdikleri, dostluk, kardeşlik, arkadaşlık duygularını ve öz güvenlerini pekiştirmek amacıyla yapılan kampımız çok faydalı geçti. Sinop izcileri kamp kapsamında ilk gün çadırların kurulması yarışma alanlarının hazırlanmasıyla kampa hazırlandılar.

2. gün gruplara ayrılan izciler ilk yardım, izci düğümleri, izci marşları konularında izci liderlerinden aldıkları eğitimleri istasyon çalışmalarıyla tazelediler. Voleybol turnuvasıyla da maharetlerini sergilediler. 3. gün ekipler arasında yapılan futbol turnuvası oldukça çekişmeli geçti. Kırkayak, denizden su taşıma, çuval yarışmalarında da tatlı çekişmeler yaşandı. Yat gezisi ve deniz bisikletiyle de yarışmalardaki tüm yorgunluklarını attılar" diye konuştu

İha
Yayın Tarihi : 11 Haziran 2009 Perşembe 16:08:55


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?