3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

AKP İl Başkanı Demirel: Türkiye AB'ye yarar getirecek

AKP Sinop İl Başkanı Dursun Demirel, Türkiye’nin AB üyeliğinin, Türkiye’ye olduğu kadar AB’ye de büyük yararlar getireceğini belirterek, AB’nin Türkiye ile müzakereleri başlatmasının, Türkiye’de reformları hızlandıracağını ve büyüme performansına da olumlu etkide bulunacağını söyledi.


Demirel, yaptığı açıklamada, müzakerelerin AB ile etkileşim içerisinde, bütün Avrupa’nın istikrar ve refahına da katkıda bulunacağını kaydetti. Türkiye ve AB arasındaki ilişkilerin uzun bir geçmişi olduğunu, AB Konseyi’nin, Helsinki Zirvesi’nde Türkiye’nin üyeliğini teyit ettiğini belirten Demirel, Kopenhag Zirvesi’nde ise kriterlerin yerine getirilmesi halinde vakit geçirilmeden müzakerelerin başlayacağı sözünün verildiğini hatırlattı.

AB Komisyonu’nun Türkiye ile ilgili yayımladığı olumlu rapora da işaret eden Demirel, ’’Hızla büyüyen Türkiye, ekonomisi ile AB’nin önemli bir ticari ortağı olacaktır. Doğal kaynakları, potansiyeli, tüketim talebi, iş gücü, genç nüfusu ile Türkiye, AB pazarına da dinamizm ve canlılık katacaktır’’ diye konuştu.

sinop
Yayın Tarihi : 13 Aralık 2004 Pazartesi 12:57:29
Güncelleme :13 Aralık 2004 Pazartesi 16:16:22


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?