3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

AKP Siyaset Akademisi başlıyor

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) tarafından başlatılan "Siyaset Akademisi" sertifikalı eğitim programlarının Sinop'ta kayıtları başladı.

Gençlerin siyasete ilgisini bilinçli bir şekilde artırmayı amaçlayan proje ile gençlere siyaset yapma imkanı sunulacak.

AK Parti Genel Merkez Ar-Ge Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu 'Yerel Yönetimler Programı' başlığı ile gerçekleştirilecek Siyaset Akademisi eğitimi için Sinop'taki kayıtların 31 Ocak tarihine kadar devam edeceği bildirildi.

Konuyla ilgili basın açıklaması yapan AK Parti Sinop AR-GE Başkanı Güryay Güzel, AK Parti Genel Merkezi ile AR-GE Başkanlığı'nın düzenlemiş olduğu Siyaset Akademisi, "Yerel Yönetimler Programı" başlıklı eğitim faaliyetinin Türkiye genelinde 20 ana ilde gerçekleştirileceğini belirterek, "Programı Samsun ana il olarak yürütecek ve bu programa aktif siyasete duyarlı herkes katılabilecek. Siyaset akademisinin amacı; yerel siyasete katılımın özendirilmesi, siyaset yapmaya istekli kişilerin temel siyasi kavramlar hakkında bilgi sahibi kılınması, gençlerin ve kadınların en geniş şekilde siyasete katılımlarının sağlanması, bu alanda daha önce bilgi ve tecrübe sahibi olan kişilerin deneyimlerinden yararlanılması, bilinç ve bilgi sahibi kişilerin deneyim ve ülke sorunlarına duyarlılığın arttırılması, ülkenin sosyal sermayesinden ve insan kaynaklarından en geniş şekilde yararlanılmasıdır" dedi.

Akademinin eğitim ücretinin baylara 200 YTL, bayanlar ise siyasete katılımlarını teşvik etmek amacıyla 100 YTL olduğunu belirten Güryay Güzel, "Yerel seçimlerin 2009'da yapılacağını göz önünde bulundurduk. Bundan dolayı akademiye katılım yaşının 24 olarak belirledik. Parti ayrımı yapmıyoruz. T.C vatandaşı, 24 yaşının altında olmayan, lise ve dengi okul mezunu vatandaşlarımıza eğitim vereceğiz. Deneyim paylaşım dersleri AK Parti Belediye Başkanları tarafından verilecektir. AK Parti, Türkiye'ye hizmet edecek kişilerin alt yapısının olmasını istediği için böyle bir çalışma başlattık. Ayrıca eğitim sonunda sınav yapılacak sınavda ilk 3'e girenler Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın elinden sertifikalarını alacaklar. Siyaset Akademisi kurslarının başvuruları en geç 31 Ocak 2008 tarihine kadar geçerli olup, müracaatlar AK Parti İl Başkanlığı tarafından kabul edilecektir. Program Samsun'da Amasya, Ordu, Sinop ve Tokat illeri ile birlikte gerçekleşecektir" diye konuştu.

iha
Yayın Tarihi : 23 Ocak 2008 Çarşamba 10:34:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
ilknur Gelcetin IP: 83.85.13.xxx Tarih : 8.12.2008 13:52:36

Guryay bey bir sinoplu ama hollandada yasanayan biri olarak sizi tebrik ederim. adayliginizi kutlar partinizin ve sizin icin hayirli olmasini dilerim