3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

AKP'den Sinop'a kadın aday

Sinop'ta belediye başkanlığı yarışında ilk bayan aday adayı bugün başvurusunu yaptı.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanlığı'na Belediye Başkanlığı aday adaylığı başvuruları kapsamında, 32 yaşındaki 1 çocuk annesi, Belediye Meclis Üyesi ve Mimar Deniz Yalçın başvuru belgelerini AK Parti Sinop İl Başkanlığı'na giderek teslim etti. Başvuru dosyasını İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu'na veren Mimar Deniz Yalçın, böylece Sinop ili genelinde belediye başkanlığı için bir siyasi partiye başvuran ilk bayan oldu.

Belediye Başkanı olduğu takdirde, Sinop'un çehresini değiştirecek çok kapsamlı projelerinin olduğunu kaydeden Deniz Yalçın, "1998 tarihinde Karadeniz Teknik Üniversitesi, Mühendislik Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümü'nden mezun oldum. 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti'den Sinop Belediye Meclisi'ne seçildim. 5 yıla yakın bir zamandır da verilen bu görevi sürdürmekteyim. Meclis çalışmalarını yaparken dönem dönem Belediye Başkan Vekilliği görevinde de bulundum. Bu vesileyle şehrimizin sorunlarını yakından takip etme fırsatını yakaladım. Bu gözlemlerimi ve meclis çalışmalarımı gören bir grup partili, partisiz vatandaşlar Sinop Belediye Başkan aday adayı olmamı talep ettiler. Ben de halkımızın bu taleplerini Belediye hizmetinin bir halk hizmeti olduğunu, kentimizin sorunlarının giderilmesinde başarılı olabileceğimi düşünerek aday adayı oldum” dedi.

Son başvuruyla birlikte Sinop AK Parti'ye Sinop Belediye Başkanlığı için 4. başvuru yapılmış oldu.

iha
Yayın Tarihi : 6 Aralık 2008 Cumartesi 15:55:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
salih atılgan IP: 88.229.248.xxx Tarih : 9.12.2008 00:44:48

hayırlı aksamlar oncelıkle denız hanımı tebrık ederım bu cesaretınden dolayı.insaallah bu mıllette gorur denız hanımın hısmetlerını kendılerıne sagılarımı sunar ve basarılar dılerım.