3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

AKP'liler sandık başına gitti

AK Parti, Sinop'taki mevcut ilçe belediye başkanlarına yönelik temayül yoklaması yaptı.

AK Parti, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yerel seçim öncesi Sinop'un da içerisinde bulunduğu 46 ilde temayül yoklamasına gitti. Sinop'ta saat 11.00'de Halk Eğitim Merkezi Salonu'nda başlayan yoklamada, 29 Mart 2009 yerel seçimleri öncesi il genelindeki teşkilat üyelerine gizli oylamayla mevcut belediye başkanlarından memnun olup olmadıkları soruldu.

Yaklaşık 450 teşkilat üyesinin oy kullandığı yoklamaya, AK Parti Çorum Milletvekili Cahit Dağlı ile Giresun Milletvekili Ali Temur da görevli olarak kaldı. Temayülde belediye ve il genel meclisi üyeleri, il-ilçe kadın ve gençlik kolları ile il ve ilçe teşkilatlarının oy kullandığını belirten AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, temayülden çıkan sonucun mevcut belediye başkanlarının yeniden aday gösterilip gösterilmemeleri için genel merkezin kararına ışık tutacağını söyledi.

Yoklamanın sonuçlarının AK Parti Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) toplantısından sonra AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanacağı bildirildi.

iha
Yayın Tarihi : 14 Aralık 2008 Pazar 15:31:12


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?