3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Alacakaranlık Operasyonu

Sinop'ta düzenlenen "Alacakaranlık" operasyonunda, KÖYDES çalışmalarında yolsuzluk yaptıkları iddia edilen aralarında bürokrat ve müteahhitlerin de bulunduğu 30 kişi gözaltına alındı. 

Edinilen bilgiye göre, Sinop merkez ve 4 ilçede, Köylere Hizmet Götürme Birlikleri tarafından yürütülen Köylerin Alt Yapısını Destekleme (KÖYDES) Projesi'nde ihaleye fesat karıştırmak, edimin ifasında sakatlık ve rüşvet iddiasıyla Boyabat Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından "Alacakaranlık" adlı operasyon başlatıldı. Sinop il merkezi ile Boyabat, Durağan, Ayancık ve Gerze ilçelerini kapsayan operasyonda, KÖYDES çalışmalarında ihaleye fesat karıştırmak, eksik iş yapmak, malzemeden çalmak, hafriyatları yüksek göstermek ve rüşvet gibi iddialarla bugün 30 kişi gözaltına alındı. Olayla ilgili Sinop merkezde gözaltına alınan 8 kişinin Boyabat Adliyesi'ne sevk edildiği kaydedildi. 

Gözaltına alınan şahısların bürokratlar ve müteahhitlerden oluştuğu belirtilirken, bir üst düzey bürokrat hakkında da işlem başlatıldığı bildirildi. Operasyon kapsamında geçen Aralık ayında tüm KÖYDES dosyalarına el konulmuştu.

.
Yayın Tarihi : 31 Mart 2008 Pazartesi 18:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?