3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Ali Berberoğlu'ndan açıklama

Kamu Emekçileri Sendikaları Konfederasyonu'na (KESK) bağlı Eğitim-Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Berberoğlu, ülkeyi yönetenlerden sorun üreten değil, 'sorun çözen bir yönetim şekli' talep ettiklerini söyledi.

Sendika çalışmaları kapsamında geldiği Sinop'ta öğretmenevinde sendika üyeleriyle bir araya gelen Eğitim Sen Genel Örgütlenme Sekreteri Ali Berberoğlu, toplantı öncesi yaptığı basın açıklamasında, sözleşmeli istihdama karşı kadrolu istihdam ve diğer sosyal ekonomik hakların kazanımı için 12 Nisan tarihinde 7 bölgede alanlarda olacaklarını kaydetti. Ali Berberoğlu, "Türkiye'de Sosyal Güvenlik Yasası tartışılıyor. Kuşkusuz başka siyasal gündemler bunu bir miktar örtmeye çalıştı. Ancak 14 Mart Cuma günü Türkiye'de emekçiler sadece kendilerinin geleceği değil toplamda bu halkın geleceğine ilişkin bir yasaya karşı alanlardaydı.
 
Tartışmaların arasında bazı şeyler yaşanmıştır. Sendikaları yalancılıkla suçlayanlar, sonuçta yapılan eylemi yasa dışı ilan edenler, yalan söyleyen sendikalar olmadığını görmüş somut ortaya çıkmıştır. Elbette Sosyal Güvenlik Yasası ile ilgili sorunlar çözülmüş değildir. Bu bir başlangıçtır. Önümüzdeki günlerde bu yasa tekrar karşımıza getirilecektir. İşte tam orada, cuma günü oluşturduğumuzun çok daha üstünde performans çaba büyüme ortaya koyup, bu yasayı püskürtmeyle karşı karşıyayız. Sözleşmeli istihdama karşı kadrolu istihdam için diğer sosyal ekonomik haklarımız için 12 Nisan'da 7 bölgede alanlarda olacağız" dedi

.
Yayın Tarihi : 22 Mart 2008 Cumartesi 15:20:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?