5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Alo 174 Gıda Hattı hizmette

Sinop İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı'nın güvenilir gıda konusunda gelen talepleri karşılamak üzere tüm Türkiye'de 'Alo 174 Gıda Hattı'nı hizmete geçirdiğini söyledi.


Sıddık İpek yaptığı açıklamada, gıdaya ait her türlü şikayet veya talebin Türkiye'nin her yerinden 174 tuşlanarak çağrı merkezine bildirilmesi gerektiğini belirterek, Alo Gıda Hattı'na sabit ve GSM şebekelerinden doğrudan çağrı yapılabildiğini kaydetti. İpek, "Çağrı merkezlerine bildirilen şikayetleri, web tabanlı yazılım sayesinde talepler anında işleme alınacak ve en kısa sürede sonuçlanacaktır.

Bu hatta gelen çağrılar kayıt altına alınarak veri tabanı oluşturulacaktır. Böylece ülkemize ait gıda risk haritası çıkarılacak, buna göre eylem planı hazırlanacaktır. Gıda güvenilirliği hususunda riskli bölge ve ürünler tespit edilecek, denetim ve kontrollerin etkinliği artırılacaktır. Vatandaşın sağlığının korunması ve güvenli gıda tüketiminin sağlanması için vatandaşlarımız gerek gıda satış yerlerinde gerek gıda üretim yerlerinde karşılaştıkları her türlü olumsuzlukları Alo 174 Gıda Hattı'nı arayarak bildirebilirler.

Sisteme gelen bildirimlerin ivedilikle değerlendirilerek 15 gün içerisinde sonuçlandırılması esastır. Sonuçlanan başvurular, başvuru sahibi tarafından, yine www.alo174.gov.tr internet adresinden başvuru no ve TC Kimlik No bilgileri girilmek suretiyle sorgulanabilmektedir" dedi

İha
Yayın Tarihi : 17 Mart 2009 Salı 14:28:16


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?