2
Mayıs
2024
Perşembe
SİNOP

Altın dağıttığımızı ispatlasın!

AK PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ

AK Parti Sinop İl Başkanı Cengiz Tokmak, CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay'ın, 'seçimlerde altın ve beyaz eşya dağıttılar' ifadelerini sert bir dille kınadı.

Tokmak, "Ben bu açıklamaları yapan sayın milletvekilini ispata davet ediyorum. İspat edemezse özür dilesin" dedi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Sinop İl Başkanlığı'nca düzenlenen basın toplantısında 12 Haziran genel seçimleri değerlendirildi. Parti binasında İl Başkanı Cengiz Tokmak tarafından gerçekleştirilen basın toplantısına AK Parti'nin meclise gönderdiği yeni Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy ile meclise giremeyen ikinci sıra adayı İbrahim Felek ve teşkilat üyeleri de katıldı.

Seçim sürecinin olaysız bir şekilde tamamlanması ve seçim sonuçlarından oldukça memnun olduklarını dile getiren İl Başkanı Cengiz Tokmak, ''Gerçekten ülkemiz ve Sinop'umuz için çok önemli bir seçim sürecini geride bıraktık. Seçimlerin özellikle huzur içinde geçmesi bizim için daha da mutluluk verici. Bu süreçte kamu görevlisi arkadaşlarımıza teşekkür ediyoruz. Sinop genelinde de olaysız bir seçim oldu. İnşallah bundan sonraki seçim süreçleri de sükunet içinde geçer. Teşkilat mensuplarımıza, görevlilerimize ve tüm Sinoplu hemşehrilerimize teşekkürlerimizi sunuyoruz. 2007 seçimlerinde yüzde 43 olan oy oranımızı 2011 yılında yüzde 55'e çıkardık. Bu sonuçtan mutluyuz. Fakat bu sonuç 2-0'ı almamıza ne yazık ki yetmedi, bundan da üzüntü duyuyoruz. Bizim tüm çalışmalarımız Sinop'ta iki milletvekili çıkartmak yönündeydi. Ancak bu sonuç yeterli olmadı. Olsaydı sevincimiz bir kat daha artacaktı" dedi.

Yapılan seçimler ardından CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Sinop Milletvekili Engin Altay'ın yerel bir gazeteye yaptığı, "Muhtarlarımız açıktan tehdit edildi. Bunun dışında her zaman olduğu gibi paralar, beyaz eşyalar, altınlar, hediyelik eşyalar havalarda uçuştu" açıklamasına sert şekilde yanıt veren Cengiz Tokmak, "Sayın Engin Altay bir gazeteye verdiği mülakatta seçim sürecinde vatandaşın baskı ile karşı karşıya geldiğini, muhtarların devletin ağır baskısı altında bırakıldığını, açıktan tehdit edildiğini, paralar, beyaz eşyalar, altınlar, hediyelik eşyaların havalarda uçuştuğunu söylemiş. Biz bu açıklamalar karşısında kararı milletimize bırakıyoruz. Bu açıklamaları yapan sayın milletvekilini ispata davet ediyorum. Nerede para, nerede hediyelik eşya, nerede altın dağıtılmış. Bunları lütfen ispatlasınlar. Ben bunu şiddetle kınıyorum. İspat edemezse de kendisinden bir özür bekliyoruz."

Kısa süre sonra mazbatasını alacak olan 3. dönem AK Parti Sinop Milletvekili Mehmet Ersoy da yaptığı konuşmada Altay'ı eleştirerek, "AK Parti 3. döneminde Sinop'ta oylarını artırarak çıkmıştır. Sinop'ta alınan 70 bin oy ile seçimlerden başarı ile çıkılmıştır. Karşımıza 3 dönemdir milletvekili ve ana muhalefet partisinin genel başkan yardımcısı unvanı ile çıkan Sayın Engin Altay, CHP genlerinden gelen bir anlayışla, 'millet neden AK Parti'yi başarılı kıldı, biz hatayı nerede yapıyoruz' diye düşüneceği yerde hatayı millette bulmaktadır. Hatayı millette arayanlara bu millet gereken cevabı vermiştir ve vermeye devam edecektir. Millete rağmen bu ülkede hiç bir şey olmaz. Engin Altay 2 dönemdir Sinop'ta milletvekili oldu. CHP genel başkan yardımcısı olduğu halde Mehmet Ersoy'un topuğuna neden çıkamadı. Onun yerinde olsam bunun muhasebesini yapma ihtiyacı hissederdim" diye konuştu.

AK PARTİ'DEN SEÇİM DEĞERLENDİRMESİ
İHA
Yayın Tarihi : 14 Haziran 2011 Salı 16:25:02
Güncelleme :14 Haziran 2011 Salı 19:00:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?