5
Mayıs
2024
Pazar
SİNOP

Amaç göçü önlemek

Sinop'un Dikmen İlçe Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, amaçlarının ilçelerinden göçü önlemek ve göçü geri çevirmek olduğunu söyledi.


AK Parti'li Belediye Başkanı Hüseyin Yüksek, düzenlediği basın toplantısında 5 aylık belediye hizmetlerini değerlendirdi.

Antep Sofrası'nda gerçekleştirilen basın toplantısına Dikmen Belediyesi'nin birim amirleri ile Sinop'ta görev yapan ulusal ve yerel medya temsilcileri katıldı. 5 aylık süreçte gerçekleştirdikleri hizmetleri anlatan Hüseyin Yüksek, Dikmen ilçesinde seçildiği günden bu yana çok kısa bir sürede çok büyük işler başardıklarını söyledi. Geçen ay düzenlenen Dikmen Güreşleri ve Kebap Festivali'nde 5 ayrı yatırımın açılışını toplu olarak yaptıklarını hatırlatan Yüksek, istihdama yönelik büyük ve önemli projelerinin olduğunu belirterek, gençlere yönelik 1 milyon euroluk elektrik teknisyenliği ile ilgili bir proje için Avrupa Birliği Destek Fonu'na başvuru yaptıklarını kaydetti. Hüseyin Yüksek, "Bu projenin devreye geçmesi 6 aylık bir süreyi kapsayacak. Projemizin kabul edilme oranı yüzde 50. Bunun yanında yine ev hanımlarımız halı dokuma sanatı ile ilgili ciddi bir proje çalışmamız var. Bunun dışında dışarıda yaşayan Dikmenli iş adamlarımız için yoğun bir görüşme içerisindeyiz. Amacımız Dikmen ilçemizden göçü önlemek ve ilçemize göçü geri çevirmek" diye konuştu.

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ağustos 2009 Perşembe 11:36:36


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?