3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Arı yetiştiricileri bilgilendirildi

Sinop Arı Yetiştiricileri Birliği tarafından birlik üyelerine yönelik "Arı Hastalık ve Zararlıları" konulu konferans düzenlendi.

Programda, katılımcılara arıcılık kredisi hakkında da bilgi verildi.
Sinop Ticaret ve Sanayi Odası (STSO) Toplantı Salonu'nda gerçekleştirilen ve Samsun Veteriner Araştırma Enstitüsü Uzman Veteriner Hekimi Mithat Kurt'un konuşmacı olarak katıldığı konferansı İl Tarım Müdürü Sıddık İpek, Birlik Başkanı İlyas Çolak, STSO Başkanı Erol Derici, Ziraat Bankası yetkilileri ile çok sayıda arıcı katıldı.


Arıcıları küçük kovan böceği, varrova, nosema, yavru çürüklükleri, kireç hastalığı konularında bilgi veren Dr. Mithat Kurt, arıcılara uyarılarda bulundu. Kurt, "Varroa zararlısı Türkiye'de ilk olarak 1976 yılında görüldü ve 1980 yılına kadar 600 bin koloni kaybedildi. Varroa zararlısı arıların bacak ve kanatlarında şekil bozukluğuna sebep oluyor, arıların kanını emiyor. Yavru arılar bu zararlı sebebiyle gelişemiyor ve daha az polen topluyor. Yine arılarda viral hastalıklar oluşmasına sebep olduğu gibi anne arıların daha az arı yumurtlamasına sebep oluyor" dedi. Kurt, varroa zararlısına karşı mutlaka ruhsatlı ve izin verilmiş ilaçların kullanılması gerektiğine dikkat çekti. Konferans sonunda Ziraat Bankası Sinop Şubesi yetkilileri tarafından katılımcılara, arıcılık kredisiyle ilgili bilgi verildi.

iha
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2008 Çarşamba 10:22:05


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?