4
Mayıs
2024
Cumartesi
SİNOP

Asılsız ihbara gözdağı

Sinop'ta sürdürülen karla mücadele çalışmaları sırasında Köye Yönelik Hizmetler Müdürlüğü'ne yapılan asılsız ihbarların çalışmalarda aksamalara neden olduğu bildirilirken, bundan böyle asılsız yapan kişi hakkında savcılığa suç duyurusunda bulunulacağı kaydedildi.

İl genelindeki 200'ü aşan kapalı köy yolunun büyük bölümünün açıldığını belirten Sinop İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hasan Murat Berksoy, iş makinelerinin 24 saat aralıksız çalıştığını söyledi. Ancak, yapılan asılsız ihbarların kendilerini oyaladığını, bu nedenle gerçekten mağdur olan vatandaşlara yetişmekte zorluk çektiklerini ifade eden Berksoy, ihbarların genelde "hasta ve cenaze var" şeklinde geldiğini, bunlardan bir çoğununda yolun açılması ardından asılsız olduğunun ortaya çıktığını kaydetti.

Bu tür olayların önlenmesi için daha önce de genelge yayınlandığını hatırlatan Hasan Murat Berksoy, "Bundan böyle hastalık ve yaralı ihbarlarında kapalı olan yolların açılması için ilgili kaymakamlıkların koordinasyonuyla arayan kişinin isim ve telefon numarası alınıp geri dönüş yapılarak ihbarın doğruluğu teyit edilecek. Teyit edilmeyen ihbarlar dikkate alınmayacaktır.

Gerçek ihbarlarda, ihbar edenden 112 Ambulans Servisi'ni araması istenecek ve 112'den aradığına dair teyit alındıktan sonra yola müdahale edilecektir. Asılsız ihbarlarla ilgili mülki amirler aracılığıyla savcılığa suç duyurusunda bulunulacaktır" diye konuştu.

Öte yandan, Sinop'ta kardan dolayı kapalı bulunan köy yolu sayısının 177 olduğu ve ekiplerin yollar açmak için çalışmalarını sürdürdüğü bildirildi.

İHA
Yayın Tarihi : 2 Ocak 2009 Cuma 15:58:46
Güncelleme :2 Ocak 2009 Cuma 16:09:25


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
Ziya Eroglu IP: 80.213.163.xxx Tarih : 9.01.2009 17:41:45

Beyler kendinize gelin, 2009 yilind yasiyoruz. Anlayana sivrisineksaz anlamayana boyle asilsiz ihbarlar az bile. Is makineleri oyle calismaliki hic bir koy yolu kapali kalmamali bunlarin onlemleri onceden alinmali, boyle kar yagisina karsi hazir olmak lazim. Eger siz yollari acmassaniz halk'da kendine gore tedbirini alacaktir tabiiki. Eger yetistiremiyorsaniz isten isci cikaracaginiza yeni isciler alin. Bu tip gorevler devletin olmassa olmaz gorevidir. Benim halkimin avrupadaki insanlardan ne farki varki, avurupada boyle gunlerce yol kapansa kriz olur.Halk vergisini veriyor hizmetinide alacak.