3
Mayıs
2024
Cuma
SİNOP

Atatürk Sinop'ta törenle anıldı

Türkiye Cumhuriyeti'nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 70. yıldönümü etkinlikleri kapsamında Sinop'ta düzenlenen programla anıldı.


Halk Eğitim Merkezi toplantı salonunda gerçekleştirilen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı. Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi Müdürü Recep Saraçlı tarafından yapılan açılış konuşmasının ardından öğrenciler tarafından şiirler okundu. Programda 2. Elektronik Birlik Komutanlığı Piyade Yüzbaşı Teoman Muhittin Küyük tarafından Atatürk'ün askeri kişiliği hakkında verdiği bilgilerin ardından Jandarma Üsteğmen Abdurrahman Aymergen tarafından 'Atatürk, Modern Türkiye ve Çağdaş Türk Kadını' konulu bir sunum gerçekleştirildi.


Sinop Anadolu Öğretmen Lisesi öğrencilerince 'Çanakkale'de Söylenen Nutuk' adlı anının canlandırıldığı etkinlikte yine okulun edebiyat öğretmenleri ve öğrencilerinin hazırladığı 'Atatürk Oratoryosu' büyük ilgiyle izlendi. Daha sonra okul korosu tarafından Atatürk'ün sevdiği şarkılar ve marşların seslendirilmesinin ardından program sona erdi. Programa Vali Zeki Şanal, Garnizon Komutanı Albay Mustafa Akış, Belediye Başkanı Zeki Yılmazer, İl Emniyet Müdürü Tahir Bayındır, AK Parti Sinop İl Başkanı Yakup Üçüncüoğlu, AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Ünal, askeri yetkililer, daire müdürleri, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşları temsilcileri ile öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

iha
Yayın Tarihi : 10 Kasım 2008 Pazartesi 12:55:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?